BMW 3-Serie: Olielekkage en herrie achteras E30

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320i E30 M20

Hallo,

Mijn 320i is de laatste jaren heel erg weinig gebruikt door mijn opa. Heeft eigenlijk alleen maar in de garage gestaan, en is heel af en toe gebruikt voor een paar km.

Nu heb ik hem gekregen en heb 2 problemen:

Ik heb hem opgehaald, en moest 200km rijden. Heb natuurlijk niet harder dan 110km/u gereden, omdat het blok die afstanden niet gewend is. Wil ik hem gisteren staarten, geef paar keer beetje gas, en er loopt veel olie uit het blok. Blok is helemaal droog verder als je de kap opentrekt, het komt echt uit de onderkant. Ik heb het niet kunnen localiseren nog, garage is donker en had geen lamp. Zal zsm kijken of ik het kan vinden. Als de motor uitstaat, houdt de lekkage weer op.

Ook maakt de achteras een enorme herrie, dat doet hij al ruim een jaar maar mijn opa hoorde het niet zo goed. Als je bochten maakt dan wordt het soms iets erger of minder erg, maar het blijft heel nadrukkelijk aanwezig. Als je 90 rijdt gaat het wel, daarboven wordt het onhoudbaar. Ook bij lage snelheden is het niet te doen. iedereen zegt wiellager, maar ik ben bang voor differentieelprobleem.

Ik ben nu bang dat ik hele sure reparaties krijg, wiellager e.d. is kostbaar heb ik vernomen.

Dank jullie wel!

melandri

Geplaatst door melandri (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja het kan allebei zijn je zal de auto moeten opkrikken van achteren en moeten luisteren of het bij je wielager
vandaan komt of bij je differentieel.

groetjes jan.

ReneS (0), 17 jaar geleden

! uiteraard onder de auto blokken leggen om de zaak evt op te vangen alleen een krik is niet voldoende ! anders kan het je laatste keer zijn.

Groeten
Rene

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

je hebt gelijk rene ik ging er van uit dat dat bekent was maar is goed dat je dat zegt.

groetjes jan.

Cees1570 (0), 17 jaar geleden

Begin je niet meteen zorgen te maken over de prijzen van de onderdelen, er is van deze auto's op de sloop veel verkrijgbaar, tegen redelijke prijzen. vaak kom je onderdelen tegen die redelijk nieuw zijn.

Begin eens een paar kranten onder de auto te leggen zodat je kunt zien waar de olielekkage het ergst is, probeer vanaf dat vertrekpunt een beeld te krijgen, en maak dan eens een inventarisatie wat er allemaal aan de hand is. Als de auto verdr goed is is repareren vaak de moeite waard.
succes
Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.