BMW 728: olieverbruik

Bouwjaar: 1996

goeiedag allemaal.

een klant van mij rijd in een 728, van 1996. km stand ca 250000.
auto is altijd super onderhouden alleen begint nu opeens behoorlijk olie te verbruiken. ca 1 liter op 800 km. voorheen verbruikte die bijna niets. is ere iemand met ervaring op dit gebied?? of zijn het gewoon de klephoedjes?? (r is geen blauwe rook te zien)

alvast bedankt.

wkhoek

Geplaatst door wkhoek (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Chris1664 (0), 19 jaar geleden

Hoi "koelkast"
Ik denk dat je het probleem zelf al heel goed verwoord hebt door te schrijven 'hij VERBRUIKT ca. 1 liter op zo'n 800 km.
Een motor die olie kwijtraakt lekt of inwendig of uitwendig omdat jij zegt dat de auto super onderhouden is ga ik ervan uit dat hij uitwendig niet lekt. Blijft over dat hij inwendig lekt.
Een olieverbruik van 1liter op zo'n 800 km is te veel maar zal niet zichtbaar zijn door duidelijke blauwe uitlaatgassen uit de uitlaat. Reken maar mee 800 km/1ltr= 100 km/125 cc= 10km/12,5 cc= 1km/1,25 cc olie verdeelt over zes cilinders, dit is zo minimaal dat het niet zichtbaar is. Volgens mij zijn gewoon de zuigerveren (schraap) die een afdichting vormen tussen het carter en de verbrandingskamer aan vervanging toe zodat er weer een goede afdichting ontstaat en de olie daar blijft waar het thuishoort. PS dit was zo maar een hersenspinsel maar ik hoop dat je er wat aan hebt, groetjes en succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.