BMW 5-Serie: ontluchten van brandstof toevoer

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel

Hallo

Zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik het beste de brandstof toevoer naar de verstuivers kan onluchten.
de leidingen zijn namelijk los van de verstuivers geweest.

Jante

Geplaatst door Jante (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

traag (0), 16 jaar geleden

hoi jante,

Ik heb geen ervaring met het ontluchten van een bmw maar wel met een oude vrachtwagen.
volgens mijn moet je de moer waarmee je de leiding aan de verstuiver verbind iets los draaien. dan (ik weet niet of je een handpompje er op heb zitten)moet je pompen of starten tot dat er geen luchtbellen meer bij de moer komen.

succes

rutger

Jante (0), 16 jaar geleden

er zit inderdaad geen pompje op daar had ik ook al naar gekeken maar ik ben al bezig geweest om hem op die manier te ontluchten maar zonder resultaat.
Het is namelijk zo dat ik me gloeistiften moest vervangen toen ik bezig was met loshalen van het inlaat spruitstuk zag ik tot mij verbazing dat er een ander spruitstuk op zit dan eigelijk hoort de montage gaten van de inlaat zaten contra van 3 inlaat buizen en die hadden ze met stalen plaatjes vast gedrukt.daarom heb ik de toevoer leidingen los moeten maken van de verstuivers om daarna de stalen plaatjes te kunnen verwijderen en daarna het spruitstuken,na het vervangen van de gloeistiften heb ik de andere inlaat er op gemonteerd en alles weer vast gemaaktzoals het moet toen proberen te starten zonder resutaat,nu denk ik dat er lucht in de leidingen zit.De accu staat nu onder de lader en wil morgen me auto aan het lopen zien te krijgen daarom vraag ik advies.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Met het handpompje ontlucht je alleen het lage druksysteem de verstuiverleidingen worden ontlucht door gewoon door te starten.

Hans

stefan84 (0), 16 jaar geleden

even doorstarten helpt ook wel,anders een klein beetje remreiniger of start pilot de inlaat inspuiten en nogmaals starten,hij zal even aanspringen en blijven lopen.

niet te veel naar binnen spuiten,maar gewoon een beejte,anders vliegt hij hoog de toeren in.

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.