BMW 3-serie Touring 2018: Opmerkelijk stuurgedrag vraag

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: B48B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 135

Beste allemaal,

Sinds kort heb ik een BMW 3 Touring uit 2018. M sport onderstel, 18" wielen, helemaal top. Kort na de auto te hebben ontvangen ben ik naar Oostenrijk gereden voor vakantie. Onderweg niets vreemds gemerkt. Tot zo ver niets aan de hand.

Echter merk ik nu dat de auto zich soms wat apart gedraagt wat betreft het sturen:

Soms is het sturen zwaarder dan normaal. Dit is vooral bij snelheiden tussen de 60 en de 80 km/u. Het lijkt dan soms als ik bijv naar rechts stuur, dat er lichte tegenkracht gevoeld wordt. Dit is meer te merken op oneven wegen met duidelijke bandensporen in de weg. Maar ook daar is het niet altijd, maar af en toe.

Komt iemand dit bekend voor? Is dit een probleem met de stuurbekrachtiging of onderstel? Of is dit "tramlining"? Of is het niet meer dan normaal op Oostenrijkse oneven wegen?

Ik hoor graag jullie beeld op dit voorval. Wellicht is het niet eens een probleem maar normaal..

Joran94

Geplaatst door Joran94 , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Kan simpel aan je banden liggen , soort profiel of bandenspanning.

    Bedankt. Ik heb achter 2 Bridgestone banden van 245 breedte en voor 2 Continental banden van 225 breedte. Profiel is nog erg goed. Kan dat het zijn? - Joran94, 1 maand geleden

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Sommige banden reageren erg op spoorvorming heb je het ook op de snelweg ?

    Nee, tenminste, het viel me op de snelweg niet op. Nu let ik er bewuster op maar heb nog niet op de snelweg gereden sinds ik dit ontdekt heb. - Joran94, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie Touring of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.