BMW 3-serie Compact 2001: 316ti E46 n42 Motor wil niet starten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N42, Motorinhoud (cc): 1800

BMW 316ti Compact
Bwj:2001

Beste,
Mijn auto wil niet starten eigenlijk motor blijft niet draaien het is alsof men geen brandstof krijgt, want als ik met een remmenreiniger in het luchtfilter spuit dan start en draait de motor voor 5 a 10 seconden heel normaal zoals het moet maar dan valt het uit , ik heb de slang van het brandstofpomp onder het achterzit passagier kant los gedaan en pomp werkt en komt er benzine uit. Ik heb al benzine filter bestelt deze ga ik vervangen maar van wat kan het nog oorzaak zijn dat de motor geen brandstof krijgt aan wat kan het nog probleem liggen kan iemand de oorzaken zeggen bij deze nu al bedankt voor alle suggesties.

Met vriendelijke groeten
Ramy

ramy

Geplaatst door ramy (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Henri320I (0), 2 jaar geleden

Te weinig benzine druk misschien..misschien ff de injector rail eraf halen en met iemand hem ff snel proberen te starten en kijken als er goed benzine uit de injectoren komen.
Ik moet zelf ook ff mijn rail van mijn e46 afhalen vanwege het ook niet willen aanslaan van de motor.
Hoe te doen ff kijken misschien staat er een filmpje van op Youtube :)

Succes en als je het weet laat het ff horen als je erachter bent wat de oorzaak nou was :)

ramy (0), 2 jaar geleden

Heb je soms een link of zo, ik heb proberen te zoeken op YouTube kon niet ene duidelijke vinden.

Henri320I (0), 2 jaar geleden

He Ramy,

ik heb een beter en iets makkelijker idee gevonden als de injectoren wel genoeg benzine druk heeft :)
Het werkte perfect voor mijn probleem en ben er 95% uit wat mijn probleem is en hopelijk ook waarom jou auto niet meer doet.

https://www.youtube.com/watch?v=OyO4ugUU...

Succes :)

ramy (0), 2 jaar geleden

Bedankt voor deze dit ga ik ook testen, maar ik had gisteren brandstofslang op de injector rails los gedaan en de auto proberen te starten en hier komt brandstof uit dus ik denk dat de brandstof pomp wel werkt .

  Had jij ook de nippel op de brandstof rail ingedrukt nadat het dopje(net als bij een fiets)los had gedraaid,om te kijken als er benzine uitspoot(ook als het contact uit staat nadat je hem hebt geprobeerd te starten)? - Henri320I (0), 2 jaar geleden

ramy (0), 2 jaar geleden

Vandaag ook de brandstof pomp relais getest met 9v batterij en deze klikt dit werkt ook,, hoe kan ik beter testen dat de brandstof pomp eigenlijk wel werkt of niet, na dat ik op YouTube gezien heb kan het dan ook dat pomp wel pompt naar geen genoeg druk geeft zo dat toch de pomp vervangen moet worden

  Nou dat kan ik jou nu haar fijn vertellen ramy :) hahaha
  Omdat ik dat had en mn auto nu weer loopt als vorheen en hopelijk is dat bij jou ook het geval :)Probeer hem een paar keer te starten,daarna het contact uit doen,dan het dopje op de brandstof rail losdraaien en het palletje met een schroevendraaier indrukken en kijken als de benzine er echt uitspuit.
  Kijk goed uit dat je niet te dicht bij staat omdat je dan onder de benzine zit hahaha
  Zo ja dan staat er genoeg druk op en is de brandstof pomp in orde is het een klein kloten straaltje dan is waarschijnlijk de brandstof pomp op of bijna op.....
  Zo ja zeg het mij ff omdat ik een goedwerkende van de sloop heb gekocht en jij mijn kapotte mag kopen :P hahahaha
  Nee ,grapje als hij kapot is kost een nieuwe van bosh 350 euro en een namaak maar 30-40 euro uit duitsland maar je kan ook bij de sloop er een kopen wat ik gedaan heb voor 30 euro de gehele pomp.

  Succes en ik duim voor jou dat die ook weer snel goed loopt :) - Henri320I (0), 2 jaar geleden

ramy (0), 2 jaar geleden

Ondertussen heb ik nieuwe brandstofpomp wel van internet voor 45 euro bestelt een deze gezet, nieuwe bougie, en 1 bobine deze gemeten en gaf lage waarde toch vervangen, injectoren laten reinigen maar garage had niet getest of werkte en ik vroeg waarom dat ze niet getest hadden en zei dat ze elektronische injectors niet kunnen testen wat volgens mij grote zever is een nu ik zoek een manier om zelf te testen of ik ga naar een andere garage dat ze helemaal kunnen testen, en ondertussen ook brandstoffilter met druk regelaar vervangen , nog altijd niet aanslaan van motor, ik ga morgen na werk injectoren op ene manier testen dan weet ik zeker van deze, als jullie weten hoe dat men zelf kan testen zonder de motor te starten geef gerust tips, en geef mij ook raad wat ik nog kan doen of wat ik nog kan kijken.
Dank u

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php