BMW 3-Serie: Origineel airbag stuur vervangen door M3-stuur

Bouwjaar: 1994

Hier ben ik weer met m'n verbouwpraktijken. Ik zou graag mijn originele vierspaaks stuur met airbag vervangen door een 2e-hands M3-stuur (driespaaks, zie tek.). Gaat dit zomaar en waar moet ik op letten. Ik ben toch wel een beetje bang voor de springlading enzo, en het is een ander type airbag dan in het originele stuur zit, werkt dit met de originele airbagmodule? Moet je de contact-unit ook vervangen?

Alvast bedankt en groeten, Han
[url=http://imageshack.us][img]http://img66.imageshack.us/img66/898/img...[/img][/url][url=http://imageshack.us][img]http://img109.imageshack.us/img109/214/i...[/img][/url]

Beemer

Geplaatst door Beemer (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Beemer (0), 17 jaar geleden

sorry voor de foto's, dit ga ik in het vervolg maar laten

Ivo1 (0), 17 jaar geleden

voor de springlading hoef je niet band te zijn. Ik zou in ieder geval navragen bij de dealer of de sleepring past en of de airbag in het nieuwe stuur "past" bij jouw auto.

Vervangen zelf stelt niet zoveel voor: stuur / wielen recht zetten, accu los, ff half uurtje wachten, oude stuur + airbag + sleepring (?) eruit, nieuwe erin, weer ff wachten, accu vast en klaar :-)

Let wel ff op statische electriciteit, zeker als je stoffen bekleding hebt met dit weer. ff eerst de auto aanraken voordat je de stekkertjes van de airbag aanraakt.

Suc6

Beemer (0), 17 jaar geleden

Ok bedankt, maar is er iemand die weet of dit stuur nu wel of niet past, want ik ben bij twee dealers geweest en de ene DENKT van wel en de andere DENKT van niet, maar er is er geeneen die het ZEKER weet (lang leve de merkdealer).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.