BMW 3-Serie: Originele uitlaat 328i E36

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Nu het zo'n koud weer is en die witte rook uit de uitlaat komt, viel het mij op dat er maar uit een van de twee uitlaatpijpen rook komt.
In de andere pijp (binnenste) zit een klepje. Dit heeft, verwacht ik, met de tegendruk te maken.
Nu heb ik met een schroevendraaier het klepje proberen open te zetten. Dit lukt, maar er is veel kracht voor nodig. Te veel in ieder geval om hem met uitlaatgassen te openen. En er zit geen vuiligheid tussen, maar een hele sterke veer.

Wanneer ik met de schroevendraaier de klep open, maakt de auto wel een mooi zwaarder geluid.

Waar is dan dat klepje voor? Ik neem aan dat als er twee pijpjes uit de demper komen, er ook uit allebei rook moet komen.
Kan ik het klepje verwijderen zonder dat dat gevolgen heeft voor de motor.

MVG Jeroen

GasGas

Geplaatst door GasGas (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bmw-ton (0), 18 jaar geleden

Hallo Jeroen,

Bij een 328i is er een vacuumbediende klep (door DME gestuurd) in de einddemper gemonteerd,deze gaat bij een bepaald toerental of belasting open en zorgt dan voor een zwaarder geluid.
Als je de klep altijd wil openhouden kan je het volgende doen,op de einddemper zit een slangetje als je die volgt zie je een klepje met een stekker,gewoon de stekker laten zitten en de twee slangetjes losnemen en met elkaar doorverbinden.

Groeten Ton

stefan84 (0), 18 jaar geleden

is het inmiddels al gelukt jeroen ?

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.