BMW 3-Serie: Overslaan/stotteren/uitvallen 325I e36

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Mijn 91 er 325i heeft momenteel het probleem dat ie kortstondig even geen aandrijving heeft. Dit is volgens mij niet meer dan een paar slagen. Ik kan niet ontdekken of het nou bij een bepaald toerental of gaspedaal stand is. Het lijkt volstrekt willekeurig te gaan. Ik heb de Bougies,luchtfilter en benzinefilter al vervangen. ook heb ik van die injectie reiniger door de benzine gegooid. Dit alles heeft echter niks geholpen. Het probleem is nu zelfs zo erg dat ik er niet meer mee kan rijden. Mocht je weten wat dit is of waar ik moet gaan zoeken, dan hoor ik dat graag.

Rienk

RienkBoersma

Geplaatst door RienkBoersma (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

rienk

dat kan vanalles zijn,laat hem eens uitlezen en kijk naar de storingen..kan ook een defecte luchtmassameter zijn,temp.sensor of lambda..

maar wat bedoel je precies met geen aandrijving ?letterlijk toch niet hoop ik >?

Stefan

RienkBoersma (0), 18 jaar geleden

Ga ik woensdag ook even laten doen. Met geen aandrijving bedoel ik dan ook geen aandrijving. Valt gewoon even weg voor een paar slagen. als ik dan fanatiek aan het optrekken bent en het gebeurt zit ik ook bijna tegen het raam aan.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

ja maar wat valt weg?de complete aandrijving,dus als je rijd in een versnelling en dan ineens niet meer voorruit komen ?dus gas geven in de versnelling maar auto blijft staan ?

of valt de motor gewoon terug in toeren..en zodoende niet voorruit wilt ?

RienkBoersma (0), 18 jaar geleden

Er is echt compleet geen aandrijving meer. Motor valt niet uit maar het is net als laat je het gas los en trap je hem daarnaa weer in. Het duurt ook niet lang, maar een fractie van een seconde.

RienkBoersma (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Vandaag poging gedaan om comp uit te laten lezen. helaas bleken de pinnen niet goed te zijn aangesloten. Dus nog geen oplossing voor het probleem. zit er nu sterk aan te denken om maar een andere kabelboom onder de kap te leggen. Dan zal in ieder geval de pin aansluiting weer goed zijn.

Maar nog even over het eerdere probleem. Ik heb gemerkt dat wanneer ik rustig optrek er niets aan de hand lijkt te zijn. trek ik echter door tot 5500 toeren gooit de aandrijving uit. en kort daarna wanneer ik heb opgeschakelt en aan het cruisen ben, schokt hij ook nog een paar keer na. Na een tijdje cruisen lijkt er niks aan de hand te zijn. misschien dat iemand me kan helpen.

Rienk

stefan84 (0), 18 jaar geleden

rienk

wat bedoel je met de pinnen ??kunnen ze wel je DME uitlezen ?of wat bedoel je met niet goed aangesloten?
als het hieraan ligt,heb ik nog wel een DME voor je liggen..met nr 0 261 200 402.. ook heb ik nog een complete kabelboom in goede staat liggen voor een 325i 24v M-50 zonder vanos.

Stefan

RienkBoersma (0), 18 jaar geleden

Hallo,

De pinnen zijn die dingen waar ze die stekker in duwen. Dus de kabel van het aansluitpunt van het diagnose-apparaat naar de DME is niet goed aangesloten of heeft stress. Dit betekent dus ook dat ze m'n DME niet hebben kunnen uitlezen, beetje jammer.

Dus nu maar even vanouds verder zoeken. Vanavond heb ik de zes bobines voor de zekerheid gecontroleerd. alle zes gaven ze min of meer de zelfde weerstand 0,9/1 Ohm. Volgens de boekjes hoort dit echter tussen de 0.4 en 0.8 te liggen. Beetje vreemd maar ze gaven alle zes het zelfde aan dus zal het wel aan mijn
multi-meter hebben gelegen.

Nou ja morgen maar even met een chip tuner bellen of die ook aan een losse DME kan zien of deze stuk is.

Mocht deze stuk zijn dan houd ik me altijd aanbevolen voor een tweede hands natuurlijk. Ook voor die kabelboom van je. Ik zou zeggen schiet eens een prijsje op me af.

Groeten

Rienk

stefan84 (0), 18 jaar geleden

rienk

mail me even voor de DME - Kabelboom

Groetjes

RienkBoersma (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Ondertussen ben ik er al achter wat het is. Losse massa kabel van de bobines. Heb overigens al een andere kabelboom. Dus dat zal niet meer nodig zijn. In ieder geval bedankt.

Rienk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.