BMW 5-Serie: PDC Parksensors

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525 sedan automaat

beste allemaal.

Gisteren BMW 5 serie automaat opgehaald uit 2005 met 121000 km op de teller. Maar ik merk dat hij af en toe met parkeren een melding van een fout in de parkeersensors geeft. het led van het knopje onder bij de asbak in de buurt om ook aan de voorkant de parkeersensors aan te zetten knippert dan tijdens het parkeren. Wel het beeldscherm van de auto komt in beeld maar geen optische en akoestische signalen. Ook tegelijkertijd een melding van PDC failure op het beeldscherm. soms bij het volgende parkeren is alles wel weer oke, en werkt het weer prima. Iemand enig idee voordat ik hem naar de dealer breng en weer misschien onodige kosten ga maken en soms nog niet eens verholpen is.

Gr SCJ

scj

Geplaatst door scj (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je hem bij de dealer of garage (met garantie) gekocht of particulier ?

martijn2603 (0), 15 jaar geleden

als je de pdc inschakelt en dan met je oor bij de sensoren luister
hoor je ze tikken, de sensor die niet tikt is kapot, deze vervangen
en als het goed is is dan het probleem opgelost.

groet martijn

scj (0), 15 jaar geleden

Maar als hij even een tijdje werkt zonder storing, werkt hij op alle sensors. dus een sensor stuk lijkt me niet echt het geval denk ik.

Gr scj

martijn2603 (0), 15 jaar geleden

kan wel, voornamelijk door vocht of slecht contact in de stekker verbinding
maar negen van de tien keer is het vocht in de sensor

groet martijn

scj (0), 15 jaar geleden

Maar ligt dan ook heel het PDC systeem plat net zoals bij mij, alleen beeldscherm met de auto afbeeling voor PDC doet het op dat moment nog wel.

Gr SCJ

martijn2603 (0), 15 jaar geleden

dat kan......

groet martijn

scj (0), 15 jaar geleden

Wat kost dat uitlezen eigenlijk, en kan dat ook gewoon bij een goede vakgarage. heb soms het idee dat je bij de dealer aan het lijntje wordt gehouden. Is er een BMW specialist in de regio breda/tilburg? Behalve dealer dan.

Gr SCJ

Rob67 (0), 15 jaar geleden

Bij was een doorgesleten kabel van de sensor midden rechtsvoor de oorzaak van het uitvallen het hele PDC systeem (E39). Als je het echt kunt horen zoals Martijn zegt kun je de kosten van uitlezen waarschijnlijk besparen, eerst dat proberen dus.

Maikl (0), 15 jaar geleden

SCJ ben je er intussen achter en is je probleem verholpen? Ik ben er wel benieuwd naar omdat ik hetzelfde probleem heb met m'n PDC (op een BMW 5-serie Touring automaat uit 2005). Probleem ontstond bij mij na een strenge vorstperiode paar maand geleden .

groet.

scj (0), 15 jaar geleden

Ik ben nog bezig met wat testen, uitlezen gaf niets aan. Een sensor achter tikt niet, maar het systeem werkt af en toe weer wel. Ik zit te denken of het misschien ook met koud weer te maken kan hebben. En waarom werkt het soms wel ook al tikt die ene sensor niet? Als ik een sensor ga bestellen bij de dealer dan duurt het 2 tot soms 8 weken voordat ze hem binnenkrijgen, ook wordt hij in kleur geleverd. Spuiten kan niet meer zelf ivm garantie.

Gr SCJ

Maikl (0), 15 jaar geleden

Bij mij werkt het systeem idd ook af en toe, wel lastig je denkt op de pdc in te parkeren en je zit ongemerkt in de parkeergarage al tegen de reling aan, omdat ie op dat moment toch net even niet werkt. Ik wacht zelf ook op warmer weer heb het idee dat het vocht er nog wel uittrekt. Nieuwe is inderdaag geen optie tenzij je een donkere kleur hebt, dan valt het niet zo op (standaard zijn ze zwart toch?). Die van mij is zilver, valt te veel op. Wat nog kan misschien is eens in Duitsland te informeren.

mvg.

ruudwiwik (0), 15 jaar geleden

PDS hoeft niet altijd een foutmelding te geven met uitlezen. Toch maar even laten resetten en hoogst waarschijnlijk is het probleem dan verholpen.

scj (0), 15 jaar geleden

Resetten is al gebeurd, de storing bleef een dag weg en kwam toen weer terug.

Gr SCJ

scj (0), 15 jaar geleden

Heb het vandaag nog een keer laten uitlezen, en inderdaad het resultaat is dat de computer aangeeft dat er 2 sensoren niet werken. Allemaal voel je ze lichtjes tikken als je ze aanraakt (van dichtbij kun je ze zelfs horen). Op eentje na die tikt niet maar toch geeft de computer er twee aan die stuk zijn. Dus waarschijnlijk 2 vervangen.

Gr SCJ.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.