BMW 5-Serie: PDC sensoren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525

Ik heb het volgende probleem; wanneer ik s"morgens uit de garage rijd dan werken de PDC sensoren achter perfect maar na een minuut of tien wanneer ik weer parkeer dan blijven ze constant piepen net of ik al ergens te kort bij ben.
Ik ben naar BMW geweest en die hebben hem uitgelezen en ze zeggen dat er 3 sensoren stuk zijn.
Het rare is dat ze s"morgens wel goed werken en na een tijdje niet meer, het gebeurd ook na lange stilstand dat ze wel weer tijdje goed werken.
Persoonlijk geloof ik niet dat de sensoren kapot zijn, ik denk eerder aan de module waar ze samenkomen.
Ik heb ook de stekkers aan de module los gehad en weer gemonteerd echter geen resultaat.
Iemand dit al meegemaakt of kan iemand mij raad geven??
BMW groetjes

edje525da04

Geplaatst door edje525da04 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

9 van de 10 keer zijn het gewoon de sensoren die kapot zijn. Gebeurt regelematig, zeker als het nat of koud is willen ze wel gaan weigeren doordat er vocht in komt.

gr Martin

edje525da04 (0), 12 jaar geleden

Het heeft wel een tijdje geduurd maar de problemen zijn opgelost de sensoren bleven een week weg voor levering. Hij is naar de dealer geweest en die hebben er 3 nieuwe sensoren ingezet.
Maar ik vind dat het nogal een dure reparatie is (het zijn gouden sensoren denk ik :( ), dus daarom in de toekomst zelf wat meer gaan sleutelen dan kan ik veel euro"s uitsparen en de sensoren bij een ander kopen.
BMW grtz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.