BMW 316: piepend geluid

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Mijn BMW maakt sinds een paar dagen een (licht)piepend geluid. Dit geluid lijkt te komen van de distributieketting. Kan het geluid hiervandaan komen? hoe kan dit verholpen worden en kan het kwaad?

alvast bedankt

Pascal

Paxal

Geplaatst door Paxal (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

gooi anders even je multiriemen eraf, dan weet je vast zeker dat het niet van die draaiende delen kan komen. o.a. waterpomp, dynamo, evtueel airco enz..

dan even iets anders, als het hiermee niet is opgelost, dan moet je de olievuldop er eens afhalen als de piep aanwezig is.
als het geluid nu weg is, dan is het waarschijnlijk je carterontluchting die defect is.

als dit het geval is, zul je de olievuldop bij lopende motor er moeilijk af krijgen.

succes, marcel.

Paxal (0), 17 jaar geleden

ik denk (bijna zeker) dat het geluid van de draaiende delen vandaan komt, hoe kan dit verholpen worden? Je hoort het wanneer de motor stationair loopt.

Wesley11966 (0), 17 jaar geleden

Om even in te haken op dit onderwerp. mijn bmw loopt ook wel wat onregelmatig en ik vermoed dus ook dat dit de ontluchting is heeft iemand voor mij een schematische tekening van een m40 motorblok waarop ik de ontluchting en
dergelijke kan terugvinden. Ik heb wel laatst ontdekt dat een slang lekt die vanaf wat ik vermoed dat de carteronluchting is......wie o wie kan mij helpen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.