BMW 3-Serie: plaats computer

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Waar bevindt zich de motormanagementcomputer en kan deze door vocht problemen gaan veroorzaken?

w.verlijsdonk

Geplaatst door w.verlijsdonk (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Freude_am_Fahren (0), 16 jaar geleden

In een ruimte in het schutbord net onder het raam, rechts in de motorruimte (vanuit bestuurder-positie gezien), afgedekt door een kunststof kap. Een dikke draadboom volgen, wijst je de weg.

Vocht in de DME-unit (boordcomputer) geeft zeker electrische problemen. Het is vaak het gevolg van een verstopte afvoer van regenwater dat in de bak terecht komt, onder het rooster waar de ruitenwisser aandrijfassen doorheen steken. Misschien weet een andere 'problemcar-solver' de juiste locatie van dit drain-gat.

De stekker op de DME-unit een paar keer demonteren en weer monteren + contact-spray aanbrengen kan wellicht verbetering brengen bij elektrische problemen. Verstandig is bij vocht in de unit om, naast het lek opsporen, de accu los te koppelen en de DME-unit met een föhn droog te blazen. Bovenste printplaat los uit stekker door achterzijde hiervan zover als flexibele verbinding met onderste print-plaat toestaat omhoog te trekken en daarna naar achteren.

Voor oplossing van electrische problemen met een DME-unit, googled men op: BMW & Advanced & Barendrecht .....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.