BMW X3 3.0D: Plotseling Allerlei elektronische problemen (Lichten, nav, mf st

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 3000

Een jaar geleden begon mijn X3 heel raar te doen (richtingaanwijzers begonnen plots rare dingen te doen etc.). De BMW garage had 1 week de tijd nodig om het probleem te dedecteren. 1200 euro later hebben ze een sensor of plug uitgetrokken omdat er blijkbaar een 'aardingsprobleem was met een kabel of sensor) Sinds dan was de storing web.

Een half jaar later begint het lampje te branden dat er een deffect licht is. De ééne dag wel de andere dag niet maar nu geeft het continu signaal. Echter is er geen lampje (rem, standlichten, mislichten,...) stuk.

Een paar weken geleden stopt het navigatiescherm plots met werken. De radio werkt nog wel en het schermpje gaat nog gewoon naar boven als ik de auto start.

Ik dacht aan een connectieproblemen of een zekering en heb alle zekeringen nagekeken maar toen ik de bekabeling van de navigatie onder het dashbaord wilde nakijken liep het mis, de navigatie werkt helemaal niet meer (schermpje komt niet naar boven) en ik krijg vele alarmlampjes op mijn dashboard te zien. Ook blijven mijn remlichten continu branden en werken de knoppen op het multifunctionele stuur niet meer, dus ook de cruise controle niet.

Al nagekeken:
- Zekeringen nageken in handschoenkastje
- Batterij 1u afgesloten (minpool)
- Dashboard opnieuw opengedaan of te kijken of alles wel op zijn plaats zit...
- Zekering navi + radio uitgetrokken en dan gestart maar zelfde probleem.

Iemand een idee

Lampjes dashboard: https://www.dropbox.com/s/okppx548wnzxag...
Zekeringen handschoenkastje: https://www.dropbox.com/s/m1x8k0tzpz5edf...
Bekabeling opnieuw nagekeken: https://www.dropbox.com/s/c999tv8sxkrwqn...

Het is wel zo dat ik het navigatiescherm er niet uitkrijg. Vooraan zijn er twee vijsjes maar er komt bijna geen beweging in de module. In de pré facelift moest je achteraan een klepje wegklikken maar met mijn model is het 1 stuk plastic en zie ik geen manier of deze los te maken achteraan.

Hoe dan ook...iemand nog troubleshooting ideeën? Of fixes?

Thx

Coolstart

Geplaatst door Coolstart (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Eerst maar is uitlezen denk ik zo, zeker als er allerlei lampjes branden.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Coolstart (0), 8 jaar geleden

Geweldige service ;-)
Echter woon ik in Antwerpen...

voyager (0), 7 jaar geleden

De zekeringen onder de motorkap nalopen.

Coolstart (0), 7 jaar geleden

Ik heb nogmaals alle zekeringen in en uitgetrokken ( boven in het handschoenkastje) en plots zijn de belangrijkste problemen weg.
De navigatie komt weer naar boven maar het scherm is nog steeds zwart. Maar hiervoor start ik een nieuw topic zodra ik meer meetdata heb.

Mogelijk had ik een zekering bij ronde 1 misgestoken waardoor allerlei componenten begonnen te falen. Hoe dan ook is het opgelost.

Een tip van een bmw-dealer was om de baterij te ontkoppelen met de + en de - en de kabeluiteinden tegen elkaar te houden. Zo sluit je de kring kort en wordt restlading in condensatoren 100% zeker leeggektrokken waardoor een totale reset mogelijk is. Het heeft echter niet geholpen maar het zou wel helpen om sommige modules te resetten.

edje525da04 (0), 7 jaar geleden

Beste,
Controleer de stroomspanning eens, bij onze auto was dat het probleem (voltage niet meer juist)
Er branden bij onze auto ook allemaal controlelampjes en soms flikkeren, altenator was defect en dan krijg je allemaal vreemde alarmen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X3 of stel zelf een nieuwe vraag.