BMW 116I: Portierraam LV

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 90

Hallo Mijn naam is Peter en hoop dat hier op het forum iemand mij kan helpen met het volgende probleem. Ik heb een 2 deurs 116 i . Wanneer ik het linker portier open gaat het portierraam niet 1 cm naar beneden. Wanneer ik het raam open doe dan zakt het niet volledig in het portier. Wanneer ik het raam wil sluiten loopt het tegen de beveiliging aan en gaat het 15 cm naar beneden. Kan het raam wel dichtkrijgen door te spelen met de bediening. Mijn Bmw is bij een BMW dealer geweest en na een ogenblik aan de computer deed het raam het weer echter na 15 x portier open en dicht zelfde storing. Er werden hier geen andere storingen gemeten. Ondertussen is bij een andere garage de raamportiermotor en het raam mechanisme vervangen helaas zonder resultaat. Na reparatie doet het portier het weer even normaal maar na aantal keren raam open en dicht en deur open en dicht weer het zelfde euvel. Wie o wie kan mij helpen ?

Bmw 3235

Geplaatst door Bmw 3235 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Weet niet of dit bij bmw ook zo is zet je auto maar is op contact en doe het raam maar is naar beneden toe hou dan knopje 10 tot 15 ceconden in naar beneden toe en dan los laten even contact uit doen met loze raam dan weer contact en dan het zelde maar dan met het knopje daar boven toe 10 cevonden in houden

Bmw 3235 (0), 6 jaar geleden

Hallo David bedankt maar dit gaat niet werken zolang mijn portierraam niet volledig in het portier zakt. Ik al het raam eerst in de goede stand moeten krijgen.

kaleido 1 (1400) PRO, 6 jaar geleden

Er zit in je deurslot een microschakelaar die er voor zorgt dat je raam 1cm naar beneden gaat als je de deur opent.
Om de haak die op de B stijl zit een plastic ring , als deze weg is of beschadigd , wordt vaak de haak in je deurslot niet ver genoeg dicht gedrukt om de schakelaar te bedienen , schakelaartje zelf kan natuurlijk ook defect zijn.
Schakelaartje kun je controleren door de deur open te doen en met een schroevendraaier de haak goed te sluiten en dan met de ontgrendeling de deur te openen en kijken of het raam zakt.
Anders deurpaneel demonteren en schakelaartje smeren , is een klein illipielie microschakelaartje door vervuiling blijft ie vaak plakken.
Daarbij zou ik de rubberen geleiders waar het raam in op en neer gaat , verzuipen in de kruipolie/wd40/siliconespray , raam loopt te zwaar , de knelbeveiliging treed in werking heb ik het idee.

Bmw 3235 (0), 6 jaar geleden

Goedemorgen Kaleido 1,

Ik ben heel blij met je advies. Hier heb ik niemand nog over gehoord ook in de garages waar ik geweest ben niet. Ik ga hier binnenkort mee aan de slag en het zou te gek zijn als dit het euvel mocht zijn.

Mvg Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.