BMW 3-Serie: raar probleem '94 318 E36

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: m43

HELP,

heb sinds een paar maanden deze bmw en in het begin was er niks mis mee starte goed reed goed had alleen af en toe het probleem dat tijdens het rijden mijn complete display wegviel (zonder stroom) maar na een seconde deed hij het weer en gingen alle lampjes aan (motor viel niet weg)
maar gisteren kwam het grote probleem toen ik voor een stoplicht stond en aan de kant wilde gaan voor een brandweer wagen viel alles weg en wilde hij ook niet meer starten tot ik alle stroomverbruikers uit zette en toen starte hij wel. overigens bleven mijn knipperlichten constant branden zowel op het display als buiten op de auto en mijn haloringen ook maar zodra ik mijn gevaren lichten aanzette sloeg de auto af tevens kon ik er wel mee rijden maar in de 1e en 2e versnelling stotterde hij tot ik boven de 3000 toeren uitkwam dan reed hij normaal in 4e en 5e versnelling ook normaal afremmen ging niet want dan sloeg hij af.

wat kan dit zijn ?????????
mvg
Toine

Toine28

Geplaatst door Toine28 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Toine28 (0), 12 jaar geleden

hey mensen even een update

auto is uitgelezen en geeft nul komma nul fouten aan verder is de accu, dynamo en de massa nagemeten en gekeken en ook die zijn goed dus de monteur heeft nu gezegt dat hij alles gaat nameten want zodra ik mijn lichtschakelaar omzet pakt hij ergens stroom van de motor waar dit niet zou mogen.
dus nu maar afwachten wat het probleem kan zijn
verder hebben we hem net gestart met alle verbruikers aan en hij starte gewoon normaal tot ik de lichtschakelaar omzette dus het zit echt daarin

mvg toine

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

das idd een vorm van kortsluiting door die door je lichtschakelaar gaat... in jou geval wat extremer als wat normaal gebeurd..
Maar vervang deze eens en hopenlijk is je probleem dan opgelost.

succes

Toine28 (0), 12 jaar geleden

lichtschakelaar doorgemeten en vervangen maar het probleem is er nog iemand toevallig nog meer ideen

gr Toine

Toine28 (0), 12 jaar geleden

hey mensen

misschien een stomme vraag maar heb net ff wat gegoogled en het wegvallen van de klokken kan liggen aan dat mijn DME nat is geworden doordat de afvoer gaatjes verstopt zitten maar kan het niet zo zijn dat hierdoor alles uitvalt als ik mijn lichtschakelaar aanzet of staat dat los van elkaar?
grtjes
Toine

Jaggo (0) PRO, 12 jaar geleden

Is de massa wel goed van het regelapparaat en van het motorblok naar carros?

Toine28 (0), 12 jaar geleden

[quote=Jaggo]Is de massa wel goed van het regelapparaat en van het motorblok naar carros?[/quote]
ja de massa is goed net als de accu weet alleen niet of er water te zien is bij de dme hij staat nu in de garage maar die heeft nog niks gevonden

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt een hoofdmassa te zijn .
Tussen carrosserie en motorblok.

Zet eens een startkabel van minpool accu naar motorblok en carrosserie.
En kijk of het probleem is opgelost.

Toine28 (0), 12 jaar geleden

probleem is er nog steeds dus ligt niet aan de massa

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de haloringen erin geprutst zijn kan er wel meer aan de bedrading mankeren. Losse stekkers kortsluitingen ed. Alles met een lamp goed nalopen.

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Koppel beide koplampunits eens af en kijk wat er dan gebeurt.

Toine28 (0), 12 jaar geleden

haloringen zijn er netjes ingezet (zelf gedaan) en loskoppelen maakt niks uit

Toine28 (0), 12 jaar geleden

hey mensen

je gelooft het niet maar hij is gemaakt en het was toch een massa probleem heb net de monteur aan de tel gehad en er zat kortsluiting in een massa kabel die naar achteren liep deze is vervangen door 2 kabels en hij loopt weer als een zonnetje rare is wel dat hij in het begin zei dat het niet aan de massa kon liggen maar goed wil toch iedereen die gereageerd heeft hartelijk bedanken en topic mag gesloten worden

groeten Toine

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.