BMW 3-Serie: Radio slaat aan en uit boven 90 km/h???!!!

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 318 tds

Hallo,

heb nog iets ondervonden aan mijn bmw en dat is vind ik persoonlijks heel raar..
Wanneer ik rij en ik blijf onder de 90 km/h dan speelt de radio perfect maar eens boven de 90km/h dan slaat deze aan en uit, uiteindelijk blijft hij meestal dan aanstaan maar er komt geen geluid meer uit. Ga ik terug onder de 90 rijden dan is dat gedaan...
Kan iemand mij dit uitleggen en misschien zeggen wat het probleem hiervan is?
Grtz

Fuelburner

Geplaatst door Fuelburner (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Vreemd probleem, je zou eventueel eens kunnen kijken of de spanning en massa van de radio in orde zijn, kun je hier niks vreemds aan ontdekken of meten, laat de motor dan eens lopen en meet de laadspanning eens op de accu, kun je doen met een gewone multimeter..Geef desnoods even gas en hou hem op 3500 toeren en kijk wat hij aangeeft, boven de 14,5 Volt mag hij niet komen.

Gr Stefan

inloco (0) PRO, 14 jaar geleden

Ok,

wat voor radio zit erin, origineel of aftermarket?

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik zou eers teens kijken of er een snelheidssignaal op de radiostekker aanwezig is(even met een ledtester met wielen van de grond)indien aanwezig draad even losmaken en kijken of het euvel verholpen is

Fuelburner (0), 14 jaar geleden

De accu en alternator zijn perfect, ben ik zeker van.. Daar ligt het niet aan. Volgens mij zoals alfons 262 zegt, iets met een snelheidsignaal wat ik zeker ga nakijken. Want het is enkel en alleen wanneer ik boven de 90 km/h kom. Heeft niets met de toeren te maken want als ik op binnenbanen rij, dan heb ik geen enkel probeem.
wannneer ik dan boven de 90 kom slaat de radio constant aan en uit en op een bepaald moment blijft hij aanstaan maar komt niets van klank uit..
De radio die erin zit is aftermarket (JVC).
Maar komt uit mijn vorige wagen en nooit geen problemen mee gehad, totdat ik hem in de bmw gezet had en boven de 90 km/h ga rijden...

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als het goed is heb je een stekker op het diff zitten, deze is van het snelheids signaal naar de teller, als je deze los trekt en dan eens een stukje rijd, ben je er zo achter of dit je probleem is, dan werkt wel de teller niet meer maar voor te proberen is het prima.

dennie24 (0), 14 jaar geleden

ik zou eerst de radio er uit halen en andere plaatsen kijken als die het ook doet en dan weer gaan zoeken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.