BMW 3-Serie: BMW 318i E36 achterdeuren willen niet open van buitenaf.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Hallo!

Sinds 1 dag trotse bezitter van een 318i uit 1993. De vorige eigenaar heeft ervoor gezorgd dat de achterdeuren niet van buitenaf geopend kunnen worden. Ik vind dit nogal onhandig, maar heb geen idee hoe dit op te lossen. Wie heeft er tips?

tomaz

Geplaatst door tomaz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

berendonck (0) PRO, 14 jaar geleden

Vraag de vorige eigenaar eens.

Gr. Harry

tomaz (0), 14 jaar geleden

[quote=berendonck]Vraag de vorige eigenaar eens.

Gr. Harry[/quote]
Zo ver was ik idd ook, maar die spreek ik voorlopig niet.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Voorlopig niet ???

Je kan 2 dingen doen, of die persoon vragen wat hij gedaan heeft, of het deurpaneel eraf halen en met een spiegel in de deur kijken, het kan zijn dat het stangetje van de klink verwijderd is, als kan ik me niet voorstellen dat de vorige eigenaar dat gedaan heeft om wat voor reden dan ook..Maar ergens klopt er dus iets niet..

maarten4874 (0) PRO, 14 jaar geleden

staan de deuren niet gewoon op kinderslot? lees het instructieboekje (als die er wel bij is)

tomaz (0), 14 jaar geleden

Nee, voorlopig niet nee, daarom vraag ik het hier. Hij heeft het uit veiligheidsoverwegingen gedaan zodat er nooit iemand zomaar achterin kon instappen. Ik vind dit natuurlijk onhandig :P

Maar aan de reacties te zien is dit niet zo makkelijk op te lossen als een kinderslot eraf halen...

tomaz (0), 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Voorlopig niet ???

Je kan 2 dingen doen, of die persoon vragen wat hij gedaan heeft, of het deurpaneel eraf halen en met een spiegel in de deur kijken, het kan zijn dat het stangetje van de klink verwijderd is, als kan ik me niet voorstellen dat de vorige eigenaar dat gedaan heeft om wat voor reden dan ook..Maar ergens klopt er dus iets niet..[/quote]
Dat zou het zomaar kunnen zijn. Is dat makkelijk terug te plaatsen/aan te schaffen denk je?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ja het is makkelijk te doen, maak de deur van binnen open, en haal het deur paneel eraf, neem een spiegeltje en schijn met een lamp in de deur, nu zie je het mechanisme en het slot, je ziet ook een stangetje lopen van de deurgreep binnen, die loopt naar het slot toe, het stangetje dat van de buitengreep af komt, moet hij ook aangesloten zitten, je moet even een spiegeltje nemen anders zie je het niet, of niet goed.

Als je weet hoe het zit valt het natuurlijk wel mee.

De deurklink kun je van buiten ook los draaien, dan moet je boven de greep even het plastic afdek kapje eraf wippen, hierachter zitten 2 boutjes, maar kijk eerst maar even wat het probleem nu is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.