BMW 5-Serie: rammel bij stationair draaien, als ik koppeling indruk gaat dit

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525 tds

als ik stil sta in neutraal en dus stationair toerental heb, dan hoor ik regelmatig (niet altijd en meestal na enkele seconden) een rammelend geluid. De frequentie van het gerammel komt overeen met het ronken van de motor. Dit geluid komt precies van onder de wagen uit. als ik onder de motorkap luister hoor ik het niet maar als ik onder de auto lig dan hoor ik het heel duidelijk. Als ik dan mijn koppelingspedaal induw dan verdwijnt dit geluid. als ik dan mijn koppeling weer loslaat dan komt het geluid niet direct maar na enkele seconden terug.

Wat heb ik aan de hand, iemand ooit iets soortgelijks meegemaakt ?

de wagen heeft nu 212 000 km gelopen en er ligt een ruilmotor in met 100 000 km op de teller. Tevens heb ik onlangs mijn brandstofpomp vervangen.

Alle hulp is welkom.

Grt, Tom

mystikal_x666

Geplaatst door mystikal_x666 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

peterse (0) PRO, 16 jaar geleden

misschien massavliegwiel? schijnt vaak voor te komen bij diverse merken. nieuw vliegwiel monteren. er is zelfs een ombouwsetje zodat je weer een normaal vliegwiel hebt.
Mvg peter

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

dit probleem zit niet in het vliegwiel.....

druklager veroorzaakt dit...is alleen op te lossen door te vervangen..en daarvoor zal de bak er onderuit moeten, slimst is dan om complete koppelingset te vervangen..

vegito (0), 16 jaar geleden

kapote druklager.. ik zou inderdaad alles vervangen koppeling met lager. Als je ermee doorrijd is niet schadelijk maar wel irritant.

stefan11117 (0), 16 jaar geleden

de oplossing fout zit gewoon in asbussen in versnellingsbak kan totaal geen kwaad is normale spelling in versnellingsbak op die km elke eurocent die je nu daarvoor uitgeeft is weggegooid geld niet alleen bmw heeft dit lawaai vanwege pechverhelper die al 33jaar aan auto s werk en ter info de zoon heeft e36//1992 die doet dat ook en koppeling op 200000km vervangen dus geeeeen schrik hebben mvg stephan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.