BMW X3: rammelend/krakend/bonkend geluid achterwielen in bochten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0D

Beste forumleden,

Ik voelde al langer een licht schokkende beweging van het rechterachterwiel bij het nemen van rotondes, en alleen bij het sturen naar rechts. Alsof het wiel corrigeerde voor een of ander euvel. Nu is het sinds twee dagen erger geworden en het geluid is duidelijker te horen; een rammelend gebonk van achteren. Ik kan het ook steeds opnieuw laten bonken. Het fenomeen treedt niet op als ik met wat meer vaart de bochten neem. Alleen stapvoets en zodra ik afwijk van de rechtuit lijn. Het lijkt dat zodra ik een bocht maak (dus achterwielen niet gelijk draaien en differentieel aan de slag moet) er iets mis gaat. Kan iemand mij vertellen wat er mis is?

Dank alvast voor een reactie.
groeten,
Erwin

Erwin1973

Geplaatst door Erwin1973 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jaap A (0), 12 jaar geleden

Erwin,

Heb je de auto al op een krik gehad en eens aan het wiel gevoeld of er ruimte in je lager zit? klinkt als een versleten achterwiel lager of losse wielmoer.of voel eens aan de ophanging bij je schokbreker .zou er wel snel naar kijken of laten kijken ,, een ineens voorbij komend achterwiel is een heel raar gezicht hoor...
succes Jaap

sandijkp (0), 12 jaar geleden

Hallo Erwin ben in bezit van een X3 3.0 bj 2004 benzine ik had exact dezelfde problemen die jij aangeeft, bij een toevallige wissel van de zomerbanden met velg naar de winterbanden met velg was opeens het probleem verdwenen en rij nu al een poos probleemloos en als vanouds.

PS de zomerbanden zijn 18 inch de winterbanden 17 inch maar vind het wel raar dat ik nooit dat probleem had gehad en denk dat het aan de slijtage van de banden ligt in samenwerking met de computer die de omwentelingen registreerd tov van de voorwielen , heb jij soms recentelijk wielen of banden gewisseld?
ik hoor graag de afloop van jou zijde

Erwin1973 (0), 12 jaar geleden

Beste Jaap & Piet,

Dank voor jullie reacties.

Inmiddels heeft de auto een week bij de garage gestaan. De banden waren nogal slecht en ongelijk afgesleten (voor/achter). Ik heb er 4 nieuwe banden op laten plaatsen en het gebonk is helemaal over. Wel heb ik een ander geluid bij het nemen van bochten; het lijkt alsof iets van metaal aanloopt. Dit geuid hoor ik niet als de auto nog 'koud' is. Bij de garage was lastig te bepalen waar dit van af zou kunnen komen. Ik rij er voorlopig gewoon mee door en zie wel waar het schip strandt.

groeten,
Erwin

Mike 530 (0), 12 jaar geleden

Homoconeet?

sandijkp (0), 12 jaar geleden

Hallo Erwin was er inmiddels al van overtuigd dat het om een omtrek verschil ging, mijn zomer voorbanden zijn verder afgesleten dan mijn achterbanden dus in de toekomst eerder van achter naar voor wisslen om de bandenslijtage gelijk te houden.

P.S. het bijgeluid dat je nu heb lijkt mij geen homoconeet maar aanlopen van de handrem die in een zognaamde trommel zit en dit in combinatie met wielagerspeling .

ik hoor het wel als je het gevonden heb veel sucses

groeten Piet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X3 of stel zelf een nieuwe vraag.