BMW X3: X3 houdt in. foutecode:turbodruk laag

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2liter turbo

Hallo,
Ik heb een X3 diesel die houdt in . Bij uitlesen geeft hij de melding dat de turbodruk laag is.
Enig hulp à.u.b

redouaneloughribi

Geplaatst door redouaneloughribi (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

redouaneloughribi (0) PRO, 12 jaar geleden

Halo,
Met text en uitleg van de BMW dealer van Kera in Kerkrade ,is het mij gelukt om de probleem op te lossen .de boos doener was de turboregelklep . Een nieuwe erin en de auto trekt als een paard!.
met dank aan de BMW dealer in Kerkrade

garage marc berkers (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo,

Onlangs is er door een extern bedrijf een andere motor in een E60 530d gebouwd, nu kwam de klant bij ons dat ze er geen vermogen in krijgen. Na uitlezen met DIS blijkt dat hij in noodprogramma staat door te hoge turbodruk en een EGR fout. Na zoeken blijkt dat er op een van de vacuumkleppen ( EGR-klep onder spruitstuk) de 2 vacuumslangen verkeerd om aangesloten zijn. Na omgedraaid te hebben is mijn EGR storing weg. In de live-data lijst kunnen we zien dat de turbo nog steeds een druk tot 3300 Millibar absolute druk bij vollast opbouwd! 1000milibar te hoog dus. Daarom gaat hij het noodprogramma dus in. Bij wissen fout is er weer vollop vermogen maar bij overschrijding direct weer noodprogramma. De vacuum onderdrukregelaar voor de turbo uitgewisseld met een voorraad auto wat geen effect geeft. Spanning op de drukregelaar is gelijk aan een goedlopende 530d, evenals het vacuum op de waste-gate...toch turbo defect? Zou erg toevallig zijn gezien hij voorheen goed gelopen heeft.
Graag (zinnige) reactie.

Marc Berkers

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X3 of stel zelf een nieuwe vraag.