BMW 1-serie 2011: Ratelend geluid bij gas geven

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N43B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 90

Hey ik heb een ratel geluid in de motor, goed hoorbaar bij terug vallen toerental. Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Ik heb een filmpje toegevoegd. Gaat om een bmw 1 serie 116i 2.0

https://youtu.be/avZjMxaRlHk

NLvicebmw1

Geplaatst door NLvicebmw1 , lid sinds 7 maanden geleden

8 Reacties

bert klein PRO, 7 maanden geleden

Distributie ketting uitgerekt of kettingspanner onvoldoende werking.,als de ketting overspringt heb je een behoorlijke motorschade.

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Kan je ketting zijn , maar geluiden zo interpreteren is vrij lastig.
Zou eens langs een goede garage of dealer rijden en hun laten luisteren ben je sneller klaar denk ik.

NLvicebmw1, 7 maanden geleden

Hey toppers
Ik zat zelf ook al aan de ketting te denken.
Zou dit al blijvende schade zijn of dan met een nieuwe ketting verholpen zijn?

Ik ben nog niet langs geweest omdat ze gelijk 100 euro diagnose kosten vragen dus ik hoopte met wat gratis advies het probleem te kunnen ontdekken.

MJ PRO, 7 maanden geleden

Is dat alleen bij koude motor? Wat is de km stand? Haal de oliedop er eens af en druk de ketting naar beneden. Die moet niet in te drukken zijn. Ik zou hem eerst goed warm laten draaien en dan nog eens goed luisteren. Telefoon dichter bij het kleppendeksel houden wil ook wel helpen tijdens de opname. Een met Caleido.

roodkapje1, 7 maanden geleden

Klinkt inderdaad als een probleem met je ketting, daar staan ze bekend om ;)

MJ PRO, 7 maanden geleden

Ik heb er een gehad die alleen een rateltje had tijdens een koude start (soms) maar daarna prima reed. Jaar of 2 gehad. Het is natuurlijk wat anders als je de ketting echt constant hoort ratelen. Daar staat Youtube vol mee als je een beetje zoekt. Maar wellicht dat de vragensteller nog even wat laat weten met beter geluid en tijdens de koude start?

NLvicebmw1, 7 maanden geleden

Bij koude motor is het geluid wat minder zodra die warmer word word het getik ook luider misschien omdat de olie wat dikker is bij koude motor?..
Geluid komt echt onderin het blok vandaan in ieder geval als je onder de auto luisterd is het geluid echt keihard.
Ik heb een nieuw filmpje gemaakt geluid is wat duidelijker dan het voroge filmpje.
Ik lees veel dat het de drijfstang lager zou kunnen zijn?


Geluid
https://youtu.be/xIwO4HWB55E

MJ PRO, 7 maanden geleden

Ja dat is duidelijk hij blijft ratelen, denk idd ook dat de ketting uitgerekt is, er is een revisiesetje voor met een nieuwe kettingspanner. In de handel zal het rond de €600 kosten om het spul te laten vervangen. Er zijn zat BMW specialisten in het land, die hebben ook alle apparatuur in huis voor in en uitbouw.

    Deze monteur schreef in het verleden heel veel op deze site http://www.gjbautos.nl/ Op deze site staat een advertentie van een BMW specialist in Zwolle. - MJ PRO, 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.