BMW 3-Serie: Remblokken worden heel heet

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo, ik heb sinds kort een vervelend probleem.

wanneer ik met mijn auto de weg op ga, merk ik al heel snel dat mijn remblokken HEEL HEET worden. Ze worden zelfs zo heet, dat ik er niet eens bij kan om te kijken waar het eventueel aan ligt. 3 maanden geleden zijn de remblokken en remschijven vervangen! Dus ik vind het nogal vreemd! zou iemand mij kunnen uitleggen waar het aan kan liggen?

G-Umit

Geplaatst door G-Umit (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Worden de schijven en de wielen ook heet/warm?
Lijkt erop dat de remmen aanlopen/vast zitten.

G-Umit (0), 14 jaar geleden

De schijven worden idd ook heel warm, de wielen niet.
Hoe kan het zijn dat de remmen komen vast te zitten of aanlopen, want ze zijn pas 3 maanden geleden vernieuwd.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Krik de auto eens aan beide kanten omhoog en draai aan het wiel,lijkt inderdaad dat de remmen aanlopen,maar merk je dan niks onder het rijden ?

Voel na de rit eens aan het hart van de velg,is die ook warm ? dan kan het ook een wiellager zijn,meestal hoor je dan ook gezoem tijdens het rijden.

Dat de remmen warm worden is normaal,ook zo heet,dan je je handen eraan verbrand als je eraan komt.

G-Umit (0), 14 jaar geleden

Aan de wiellager ligt het niet, dat weet ik wel zeker, want heb laatst een wiellager moeten vervangen en weet ook wat voor irritant gezoem het veroorzaakt. Ik zal de auto eens aan beide kanten omhoog krikken, maar hoe merk ik of de remblokken aanlopen? zitten ze dan muurvast aan de schijf of wat moet ik me daarbij voorstellen?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als de remmen zouden aanlopen,merk je dat wel als je een slinger aan het wiel geeft..zit hij vast of staat hij gelijk stil,weet je dat hij aanloopt..

Is er nog meer vervangen ?

G-Umit (0), 14 jaar geleden

ja, 1 fuseekogel rechtsvoor en aan beide kanten twee nieuwe stabilisatorstangen.. maar die hebben er verder niets mee te maken neem ik aan.

Bedankt nog voor de uitleg en tips!

nriko (0), 14 jaar geleden

Heb het hetzelfde probleem gehad met een E46, zuigers in de remklauwen zaten nagenoeg vast hierdoor kwamen de blokken niet goed los van de schijf, schijven werden zeer heet en krom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.