BMW 3-Serie: remlichten krijg ik niet meer aan de praat

Bouwjaar: 1992, Motorcode: 318

Hoi,
ik heb een 318 uit 1992, en zo nu en dan komt er een probleem die lastig op te lossen is. Nu heb ik het probleem met mijn remlichten. Ik heb een week of twee gereden met nog maar 1 remlicht. Nam aan dat de andere kapot was, dus ik ging ervan uit dat het zo gepiept is. Maaaaar, beiden lampjes zijn nog oke, en ook de desbetreffende zekering is ook oke. Dan gekeken naar de bedrading, dat is lastig, want je ziet maar een klein stukje van de draadboom uiteraard.
De aarde etc zie ik ook niks geks aan.
Iemand enig ander idee, behalve mn halve kabelboom eruit halen ;)

groetjes robert

swiftmannetje

Geplaatst door swiftmannetje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Cees1570 (0), 9 jaar geleden

Het kan natuurlijk ook je remlicht schakelaar zijn

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

als je schakelaar stuk is werken ze allebei niet, toch wel het juiste lampje gemonteerd? ( je zou de eerste niet zijn)

swiftmannetje (0), 9 jaar geleden

hoi jan en kees, bedankt,
ja maar eerst deed er eentje het gewoon. Dus wist bijna zeker dat het lampje het probleem zou zijn. Daarom ook zo raar toen ik zag dat de lampjes oke waren. Wel voor de zekerheid daarnet nog nieuwe in gezet, maar nee hoor, niks werkt meer! de schakelaar, ja zou wel heel toevallig ineens zijn. Maar kan deze overbelast zijn doordat er eentje heeft gewerkt!?
Soms liever een motorblok in de soep dan dit soort dingen,... :)

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

ga maar eens meten, om te beginnen bij de schakelaar, en daarna staps gewijs verder

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

De schakelaar kan ook overgangsweerstand hebben gewoon even overbruggen met een draad. De schakelaar is er in 2 uitvoeringen met 2 of 4 aansluitingen.

swiftmannetje (0), 9 jaar geleden

zit al een poosje te zoeken naar die schakelaar, en volgens velen is dat niet een schakelaartje wat je er even snel in en uit haalt! Zeker niet zonder te slopen. Maar morgenmiddag ga ik eens wat opmeten, eens kijken waar en wel en niet spanning op staat. Maar die overgangsweerstand zou misschien ook wat kunnen betekenen, zeker aangezien hij gewoon weken met 1 stoplicht heeft gewerkt.
bedankt, ik weet ongeveer waar ik morgen naar moet zoeken.

groetjes robert

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

Stoel naar achteren en dan met je hoofd en een flinke lamp kijken boven het pedaal. De schakelaar zit vastgeklikt. Luxere auto's met Check control of computer hebben 4 aansluitingen op de schakelaar.

swiftmannetje (0), 9 jaar geleden

zoo nou gepiept hoor. Was een dubbel probleem, dat maakt het altijd lastiger! de aarde was niet goed aan één koplamp, en tegelijkertijd was de remlichtschakelaar kapot. Als ik die doorverbind gaan nu allebei de remlichten weer keurig branden, dus alles werkt weer. Morgen even op de sloop hier kijken of er in die bmw een nog werkende schakelaar uit te frutselen is. Rare dat deze schakelaar nieuw te krijgen is voor 8 euro, maar dan lijkt hij toch anders te zijn!? http://www.onderdelenshop24.com/1811671-... , maar de schakelaar lijkt er heel erg veel op. Maar voor de mijne is deze alleen tweedehands te krijgen voor 25-30 euro :)

bedankt allemaal, probleem opgelost

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

Met de VIN van de auto kan je de goede schakelaar kopen. Een nieuwe schakelaar stelt zichzelf bij de eerste keer intrappen af op de goede pedaalhoogte, dat is niet bij alle auto's hetzelfde.

swiftmannetje (0), 9 jaar geleden

VIN? is dat een typegebonden nr?

dit staat erbij, moet toch passen. Maar ja, toch zie ik optisch verschillen om te denken dat hij toch niet past,. Remlichtschakelaar BMW 3 Coupé (E36) 318 is Van Jaar 03.1992 140 PK
http://www.onderdelenshop24.com/bmw-onde...

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

Dit is de goede http://yangmingchina.en.made-in-china.co...

Het BMW nummer komt van de bmwfans.info site
http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-Co...
nummer 7 stoplight switch

swiftmannetje (0), 9 jaar geleden

jee dat is dus de manier om de juiste te vinden. Dank je wel, ik ben een hoop wijzer geworden. Ik ga morgen eens grondig op onderzoek uit! Een ding is zeker, tegen het einde van de volgende week heb ik weer werkende achterlichten :) bedankt!

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

We zijn benieuwd...

swiftmannetje (0), 9 jaar geleden

nou na een eeuwigheid te rommelen om bij een oude 320 bmw een schakelaar eruit te halen op de sloop is het dan toch prima gelukt. Hij werkt prima. En ben voor 5 euro weer klaar om te rijden :)

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

PS: VIN is Vehicle Identification Number....oftwel chassisnummer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.