BMW 5-Serie: reset olieservice E60&61

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525d

Hallo,
Heb tijdje geleden een E61 525d (2500cc)gekocht. Daarvoor had ik een E39 waarbij ik mijn onderhoud ook zelf deed en de computer kon resetten.
Nu is de vraag hoe reset ik de computer, zowel voor olie, remmen, filters,.... bij deze E61?
Heb al gezocht met google maar nergens de goede manier gevonden!

Dank bij voorbaat!

Robin10131

Geplaatst door Robin10131 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Robin10131 (0), 14 jaar geleden

Perfect!! 1000x bedankt!

edje525da04 (0), 14 jaar geleden

Robin,
Als het symbool rood is dan moet je hem aan de pc hangen maar als het symbool oranje is kun je hem resetten zoals hierboven beschreven.
grtz

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Geen dank, succes ermee..

GGL (0), 14 jaar geleden

tja ik had het probleem na het bijvullen van de remvloeistof. ik heb nu bijgevuld EN de indicator gereset. dankzij dit forum.

ECHTER nieuw probleem doet zich voor. in al mijn enthousiasme heb ik de voorremmen ook gereset. resultaat: rode indicatie, nu naar de garage en ik mag nog maar -15000 km rijden. ik begreep al dat hij dan aan de pc moet hangen. is dit een must en niet anders (lees zelf) op te lossen?
ps ik woon bij stefan in de buurt.
graag jullie reactie.

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Kun je niet meer veranderen anders dan een nieuwe slijtage indicator te plaatsen en dan weet te reseten, en dat wil vaak alleen als je ook de remblokken vervangt omdat anders de indicator er niet op past.
Heel misschien kun je de computer voor de gek houden door er tijdelijk een nieuwe indicator aan te hangen te reseten en vervolgens de oude indicator weer aan te sluiten.

gr Martin

GGL (0), 14 jaar geleden

dus naar de garage? indicator gaf aanvankelijk aan nog ca 7000 km te kunnen doorrijden. en heb daarom geen zin om nu al blokken / schijven te vervangen.

oftwel wat kan ik nu verwachten.

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Je kunt dit systeem bijna niet omzeilen, heb het van de week nog meegemaakt (Had trouwens ook nog een 6000 km op de teller maar blokken waren wel erg ver versleten) Als er dan gereset wordt zonder de indicatoren te vervangen krijg je -15000 op je teller te staan. De dealer zal je waarschijnlijk vertellen dat je blokken en indicator moet vervangen. Het zou geen probleem zijn als je er een andere onversleten indicator in zou
kunnen plaatsen maar dat is vaak niet mogelijk omdat je indicator vaak dikker is als dat je remmenblokken nog voering hebben.

gr Martin

GGL (0), 14 jaar geleden

klopt er staat ook -15000 km. Dus nu naar de garage en de blokken met indicator vervangen? reset het systeem zich dan automatisch? of gaat dat weer via bovenstaand principe?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.