BMW 5-Serie: ruitenwisser loopt en stopt vervolgens

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530

De ruitenwissers gaan aan en lopen ongeveer 8 keer. Daarna stopt de boel en blijven de bladen in het gezichts veld staan. Na een minuut of 3 lopen ze weer een keer of 8 en zo gaat dat verder.
Nu heb ik al het relais vervangen. Dit ging gelukkig vrij eenvoudig met deze handleiding:

http://www.dgce.co.uk/
en dit is het partnummer van het relais: 61368384505 Deze is te koop op ebay voor ongeveer 15 euro.

Echter heeft het vervangen niet geholpen. Wel zag ik dat de afvoer van het regenwater onder de voorruit een beetje verstopt zat. Ik heb de hele greppel schoon gepoetst met een tandenborstel zodat het water nu wel goed afgevoerd word. Daarna heb ik bij de Halfords een flesje Rainx gehaald. Daarmee loopt het water van je ruit af zodat je bij zware regenval niet in de problemen komt.
De ramenwisser wil ik natuurlijk liever gebruiken, maar het spul doet het redelijk goed.

Maar het probleem blijft dus bestaan. Heeft iemand dit al eerder meegemaakt en weet iemand de oplossing?

Alvast bedankt!

e39-530d-2000

Geplaatst door e39-530d-2000 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Je zou kunnen proberen om de ruitenwisser motor direct op de accu aan te sluiten, indien hij dan wel blijft werken dan weet je dat het niet aan de motor ligt. Iets anders zou ik zo niet weten.

e39-530d-2000 (0), 16 jaar geleden

Ik heb de relais eruit gehaald en aan een adapter aangesloten. Deze begin netjes te werke. Ook de motor het ik direct aangesloten en deze blijft draaien.
Ik zag wel dat de afwatering van de voorruit niet goed wegliep en dat daar een laagje water in stond. Deze is nu helemaal schoon. Nu las ik ergens dat de wissers een signaal krijgen als ze op ruststand staan.

"if they stop working after 16 Seconds, then the general module is not recievirg the park signal. the GM needs to see a park signal or else it will think something is jammed. and will disable the wiper to save the motor."

Ik denk dat dat signaal niet goed doorkomt, het is inderdaad na een seconde of 16 dat ze stil blijven hangen. Weet iemand waar dit zit en of dit makkelijk te vervangen / repareren is?

Alvast bedankt

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

Voor mij gevoel moet dit signaal uit je ruitewissermotor komen. Die geeft dan aan dat de ruitewissers in de ruststand staan en dat de spanning eraf geschakeld kan worden (Dit werkt dan anders dan : http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... maar het komt wel ongeveer op hetzelfde neer)

e39-530d-2000 (0), 16 jaar geleden

Dat lijkt er inderdaad op.
Vandaag ben ik nog even bezig geweest en heb ik de auto laten uitlezen (die jongen kon gelijk mijn boardcomputer in het engels zetten en het airbaglampje uitschakalen (koste 50 euro))

Verder kwam er geen storing van de ruitenwisser naar voren. Ik denk ook dat het signaal in het motortje kapot is. Ik heb bij diverse onderdelen pagina's (onderdelenzoeker enzo) de vraag uitgezet voor een andere ruitenwissermotor. Ik ga morgen wel 2 weken op vakantie (niet met de auto) Ik hoop dat ik het motortje morgen nog kan vervangen. Ik heb in iedergeval de handleiding van de BMW TIS cd uitgeprint. Ik denk dat 50 Euro een mooie prijs is voor het motortje.

J-W vd H (0), 16 jaar geleden

Heb bovenstaand probleem ook gehad met een opel, nieuwe ruitenwissermotor heel veel euro's, dacht toen oude is kapot, kan ik dus best open maken (kappoter gaat hij toch niet!!),

Openmaken gaat eigenlijk niet zat bij mij dicht met klinknagels, toch opengemaakt, in het motortje zit een sleepcontactje tbv de nulstand van de ruitenwissermotor.
Dit contactje opnieuw afgesteld, nieuw vet in het motortje, en schroefdraad in motor getapt om hem weer dicht te kunnen maken.

Goed resultaat nadien, en nog 3,5jaar probleemloos mee gereden.

e39-530d-2000 (0), 15 jaar geleden

Uit eindelijk is dit probleem opgelost. Niet door het vervangen van de motor.
Ik heb de ruitenwissers een paar centimeter naar beneden geduwd. Nu lijkt het zaakje weer in positie te staan en ik heb al een jaar geen probleem meer met de wissers.
De zogenaamde "parkeer / nul positie" week iets af en stond na het naar beneden duwen dus blijkbaar weer goed.

Thanks voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.