BMW 5-Serie: Ruitenwissers raken de voorruit niet meer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.30i V8

Hallo allemaal,

Sinds kort gaan mijn ruitenwissers nog nauwelijks over mn voorruit heen als het regent of als ik moet reinigen. Alleen aan de bestuurderskant raken de bladen de ruit nog een beetje (gelukkig!), bij welk interval dan ook, het lijkt wel of ze gewoon los heen en weer gaan en niet op de ruit drukken, en het zit niet alleen in de bladen.
Zijn de wissers zelf misschien aan vervanging toe?

Alvast bedankt voor jullie info en groetjes
Esther

estherwagner1968

Geplaatst door estherwagner1968 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Esther,

Je bedoelt dus dat de snelheid van de ruitenwissers wel gewoon voldoende is, maar dat de wissers zelf niet of amper op het raam drukken ? Dan kan het ook in de arm zitten met de veer erin, dus waar je wisserblad opzit.

Als je deze optilt en los laat, voel je dan nog de veerspanning of is het maar slappe koek ?

Gr Stefan

estherwagner1968 (0), 13 jaar geleden

Hoi Stefan bedankt voor je reactie.. Nou dat valt wel mee; als ik een van de armen een beetje laat schieten klapt ie best hard terug, maar ik heb nu gemerkt dat de moeren waarmee de armen vast zitten heel veel speling hebben, alsof ze los zitten. Dat wordt vast een klusje voor de garage want waar die moeren weer aan vast zitten, geen idee, het zit ergens onder de motorkap en ik kan er niet bij om ze bijvoorbeeld aan te draaien.

Groetjes
Esther

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Esther,

Zo te horen is het mechanisme versleten, je kan het moertje wel los draaien maar dan kun je alleen de ruitenwisser arm eraf halen, je zou dat eventueel even kunnen doen, voel dan eens aan het asje of daar speling opzit..Meestal is dat wel het geval, want de ruitenwisser arm zit met een vertanding op de as..

Als je het moertje los draait kan er niks gebeuren of omlaag vallen.

Gr Stefan

estherwagner1968 (0), 13 jaar geleden

Daar zit zeker speling op! tja ik kan er verder zelf niks aan doen, ben helemaal geen prof.. Morgen moet ik naar de garage voor een reparatie en laat dit ook maar meteen eens verder bekijken.
Ik zal nog laten weten wat er aan gedaan is, tot zover bedankt voor tips en info

Groeten
Esther

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Geen dank Esther,

Hou ons even op de hoogte..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.