BMW 3-Serie: schakelen achteruit en trillend stuur

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316 i

Hallo, sinds kort rij ik in een een BMW 316 Compact uit 1995
Ik hoop dat iemand mij kan helpen bij de volgende problemen:

1. Het in de achteruit zetten gaat extreem moeilijk. Ik weet dat BMW's, zeker uitdeze periode, bekend staan om ietswat extra weerstand bij het in de achteruit zetten.
6 x proberen voordat het lukt is echter een tweede. Betekent dit per definitie dat mijn versnellingsbak aan vervanging toe is, of....?

2. Tussen ongeveer de 60 en 80 km per uur trilt mijn stuur (en wagen). Er zitten nieuwe banden onder en ik weet dat hij recentelijk is uitgebalanceerd. Alsnog dit probleem. Ik weet dat er een aanrijding is geweest. Wanneer en hoe ernstig is onbekend, nauwelijks zichtbare schade voor, lijkt dus op een tikje dat niet direct de Chassis kan hebben beschadigd, of vergis ik mij hierin?

Kaspar

Kaspar

Geplaatst door Kaspar (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

even de wielen van voor naar achter leggen en proberen

_Roland_ (0), 16 jaar geleden

Kaspar,

(schakelprobleem)

Het kan helpen de auto op het moment dat je stilstaat eerst in zijn 1e of 2e versnelling te zetten en daarna in zijn achteruit.

Mvrgr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.