BMW 3-Serie: diesel bij de motorolie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320D E46 Touring aut

Wie weet of het mogelijk is dat er diesel bij de motorolie kan komen, en hoe men dat merkt behalve te peilen. Ik heb het idee dat mijn oliepeil stijgt in plaats van daalt. Koelvloeistof blijft wel goed op peil.

Gr SCJ

scj

Geplaatst door scj (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Freude_am_Fahren (0), 16 jaar geleden

Water bij de olie zou resulteren in het onstaan van een emulsie (yoghurt-achtig, wit) onder het kleppendeksel (zie onder de vuldop). Over koelwater-peil zijn er kennelijk geen klachten. Als onder het kleppendeksel niets vreemds te zien is, moet het welhaast diesel zijn.
Dat kan door versleten zuigerveren langs de zuigers in het carter terecht komen. Zekerheid daarover krijgt men middels een compressie-test.
Bij lekkende zuigerveren moet ook het motorvermogen (iets) zijn afgenomen.

Bij een lekkende injector - zoals in de volgende reactie terecht aangegeven - zal meestal ook de motorloop wat slechter zijn, tenzij de lek minimaal is. Dan nog kan het oliepeil echter stijgen. Uitsluitsel daarover krijgt men door olie af te tappen/ olie op peil te brengen + accu -pool een of meer dagen los. Injectors zijn dan niet bekrachtigd. Als er toch nog een toename van het peil optreedt dan is er inderdaad een lekke injector.
Een jaarlijkse flush (Forté of Wynn's) helpt dit soort problemen te voorkomen.

arya (0), 16 jaar geleden

Ik heb dat met mijne benzine wagen gehad, toen was er een injecter defect(ie bleef open staan waardoor er kweet nie hoeveel bij mijn motorolie was bijgekomen)Moest ik u zijn zou ik eerst de injectors controleren of ze niet defect zijn, of niet meer 100% functioneren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.