BMW 3-Serie: Scheur in de Expansie Reservoir

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: M54 (320i) Aut. 6 cilinder

Beste Allen,

IK heb onlnags mijn koelvloeistof laten vervangen, dezelfde dag steeg de temp dichtbij de rode vlak. Ik deed die motor gelijk uit en bracht hem naar de garage. De garage zei dat er waarschijnlijk lucht in zat en had ie hem weer ontlucht. Na een maand rijden zag ik telkens dat de vloeistofpeil laag is, telkens bijgevuld. Op den duur heb ik hem weer naar de garage gebracht en toen bleek dat er een scheurtje zat in de expansie reservoir. Mijn vraag, kan dit door de opgelopen temp zijn geweest? Want voor dit heb ik nooit last van gehad?

Weet iemand raad?

De garage zei dat het niet komt door de opgelopen temp en ik moest 300 euro neertellen inclusief montage.
In de bijlage treft u een tekening van deze reservoir.

FHS

Geplaatst door FHS (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk heeft de garage niet veel ervaring met BMW, het niet goed ontluchten van deze motoren kan heel goed de oorzaak zijn van het scheuren van het expansievat. Die heb ik al meerdere keren meegemaakt. Lucht in het systeem zorgt voor een te hoge temperatuur en een hope druk in het systeem. Het expansievat in dit geval de zwakste schakel en gaat scheuren. Het ontluchten van deze motoren is gewoon moeizaam en als je dat niet weet kan het heel goed verkeerd gaan.

Een expansievat is trouwens ook los te bestellen en dan zijn de kosten niet zo hoog.

gr Martin

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Precies zoals Martin omschrijft..

De expansie vaten sneuvelen vaker en zijn gewoon los te bestellen incl O-ring, en door de hoge druk op het koelsysteem door slecht ontluchten, heb je grote kans dat hij daardoor kapot is gegaan.

Heb je de garage al betaald ? Anders een los reservoir bestellen.

Gr Stefan

FHS (0), 14 jaar geleden

hartelijk dank voor jullie reacties. Helaas heb ik de garage al betaald. Ik voelde sinds vrijdag dat ik in de maling werd genomen. Door hun schuld ben ik nu 300 euro armer. Ben helemaal teleurgesteld hoe sommige garage kunnen zijn.

Ze hadden ook een losse besteld en gemonteerd.

Ik ga morgen terug in de hoop dat ze mijn geld terug gaan geven. Hebben jullie misschien speciale service boekjes misschien of info zodat ik deze garage kan wijzen dat ze fout zijn?

Nogmaals bedankt iedereen.

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik weet niet wat voor een uurtarief zoeen garage hanteerd maar volgens mij kost zoeen tankje iets van €75,-
En natuurlijk zeggen ze dat het niet aan het ontluchten ligt want dan zou het hun fout zijn.
Als hij beweerd dat er lucht in zat dan geeft ie al toe dat ie zijn werk de eerste keer al niet goed heeft gedaan.
Die scheur komt er niet vanzelf in.

gr Martin

FHS (0), 14 jaar geleden

Je hebt helemaal Martin, ik ben heel erg dom geweest om hem te betalen. Ik ga morgen langs bij hun en ik zal dit voorleggen en dan allen maar hopen dat hij mijn geld terug geeft.

Bedankt en fijna avond!

FHS (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan en Martin,

Ik ben vandaag naar de garage geweest; echt een lange discussie gehad, en uiteindelijk besloot de garage mij slechts 120 euro terug te geven. Hierbij wil ik jullie heel hartelijk bedanken.

Gr. FHS

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Valt me nog mee dat ze uberhaupt wat terug geven als ze er van overtuigd zijn dat het niet een fout van hun kant is geweest. Naja scheelt weer 120 Euro

gr Martin

stefan84 (0), 14 jaar geleden

FHS,

Bedankt voor de feedback in elk geval!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.