BMW 3-serie Compact 2004: schokjes motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1995, Vermogen (kw): 142

Goedenavond beste BMW rijders,
Ik zit nu al een tijdje met een probleem waar ik niet uit kom.
Ik heb namelijk bij stationair een vreemde duik van de naald van de toerenteller, deze gaat opeens een tikje naar beneden en komt dan weer omhoog, soms een paar keer achter elkaar. de ene keer heel merkbaar de andere keer lichtjes, maar elke weer weer een soort van lichte dreun dat voelbaar is in de auto. Ik heb de afgelopen 4 weken ook wat andere probleempjes gehad die nu wel zijn verholpen, zal deze voor de duidelijkheid maar ook benoemen,
Krusassensor vernieuwd, kreeg een storing.
Benzine filter vernieuwd.
Nokkenas sensoren vernieuwd, uit- en inlaat.
Alle 4 bobines en bougies vernieuwd.
Map sensor vernieuwd.
Nieuwe multisnaar laten plaatsen.
O- ringen van de vanos magneetkleppen vervangen, deze lekten een beetje.
Een foutmelding secundair luchtsysteem ( kreeg te horen dat deze niet zo belangrijk is voor het lopen van de motor maar meer een milieu-eisen dingetje, dus geen prioriteit)
De auto rijdt wel gewoon goed maar de schokjes die merkbaar zijn bij stationair zit mij toch dwars, de motor loopt op die momenten dan ook niet regelmatig. Wie weet wat dit zou kunnen zijn ? Er is ook geen foutcode uit te lezen en ben eigenlijk niet meer zo gerust op de weg als ik in de auto zit ( hij was namelijk eerder door een defecte krukassensor 2 keren uitgevallen op de snelweg) De schokjes maken mij alleen maar zenuwachtig dat het misschien nog eens zou kunnen uitvallen op de weg. Heb al de bovenstaande door een garage laten doen (behalve nokkenas sensoren, bobines, bougies, o ringen) en weet eigenlijk niet meer wat het zou kunnen zijn. Wil ook niet steeds blijven betalen voor iets wat steeds meer op een ''eliminatie proces van oorzaken'' lijkt te gaan worden.
Wie kan mij hier mee helpen ?
Mijn excuses als het een te lang bericht is, maar wilde het duidelijk overbrengen.
Mvg, Aniel

saawan

Geplaatst door saawan , lid sinds 7 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Voel je niet het inschakelen van de airco , zet deze eens uit en kijk of het verschil maakt.

    Nee, deze staat gewoon uit als het gebeurt. - saawan, 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie Compact of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.