BMW 3-Serie: Schommelen bedrijfstemperatuur 320d

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Sinds een tijdje komt de auto niet meer lekker vlot op bedrijfstemperatuur. Kan gerust 15 a 20 kilometer duren. Ik heb de auto inmiddels drie jaar en de eerste tweeenhalf jaar was de auto zeer snel op bedrijfstemperatuur.
Inmiddels is de thermostaat vervangen maar nu lijkt het wel of de temperatuur schommelt. Het duurt overigens nog steeds even lang voor de auto op temperatuur is. Iemand een idee? Het lijkt erop dat de thermostaat niet het probleem is geweest.

Christian1701

Geplaatst door Christian1701 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Richard V W (0), 16 jaar geleden

Ik heb ook door de jaren heen wat thermostaat problemen gehad (bij drie verschillende auto's). Ik denk dat je het koelsysteem moet ontluchten. Ik weet niet hoe dit moet, je zal even bij een garage langs moeten gaan. Er zal nu waarschijnlijk lucht in de slangen zitten, door het vervangen van die thermostaat en wanneer er dan een luchtbel op het verkeerde moment de motor in komt heb je dus koelvloeistof te weinig en heb je temp- schommelingen als gevolg.

Groeten,

Richard.

Christian1701 (0), 16 jaar geleden

Meter komt nog niet in het midden. Nu wilde mijn garage de temperatuursensor vervangen maar de dealer zegt dat de sensor nooit stuk gaat????!
Zij laten de auto dan gewoon doorlopen omdat de slangen wel warm worden. Dit kan toch niet goed zijn? Die meter zit er toch niet voor niets in?
Iemand nog een idee?

Mijn garage wil alles wel vervangen maar zij weten nu niet wat het echt kan zijn. Zij willen me in ieder geval niet onnodig op kosten jagen.

ayyildiz18 (0), 16 jaar geleden

heeft jouw auto geen 2e thermostaat...of terwijl een EGR-thermostaat?

Christian1701 (0), 16 jaar geleden

Hallo,

sorry voor de late reactie. Heb zelf de oplossing op een Duitse site gevonden en "Beemer" heeft hier ook een oplossing geplaatst. volgens de dealer kon het dit niet zijn maar het was inderdaad de EGR thermostaat. Probleem is nu kosteloos verholpen. Hoefde alleen de thermostaat te betalen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.