BMW 3-Serie: Slecht lopen, 318i, 2.0, 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i

Beste,

Heb een vreemd probleem. Na een kleine beurt, waar o.a. olie en bougies zijn vervangen, is het toerental van de motor aan het schommelen. Ben de volgende dag teruggegaan naar de garage en deze mannen zijn gelijk aan de slag gegaan.
Kwamen erachter dat de bobine op cilinder #4 niet reageerde, is vervangen. Uitlezen van de ECU leverde ook niets bijzonders op. Gemeten van bobines naar ECU, was allemaal prima! Stekkers van bobines gecheckt, ook ok.
Ook de lambda sensor lijkt goed zn werk te doen. Zit wel aan zn max bereik, maar met een motor die op 2 pitten loopt, is dat misschien niet zo gek.

Alle bougies en 2x bobines vervangen, resulteerde in een nog beroerder lopende motor!

Heeft iemand enig idee??

318i 02

Geplaatst door 318i 02 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Hebben ze ook een 4-gas test gedaan? Werken alle injectoren wel?

318i 02 (0), 13 jaar geleden

Injectoren zouden moeten werken volgens de uitlees apparatuur. Dit zullen ze ongetwijfeld nog gaan uitzoeken... Bijft vreemd verhaal toch, dat na het wisselen van de bougies die motor loopt te harken...

vegito (0), 13 jaar geleden

Start ie ook moeilijk?..

318i 02 (0), 13 jaar geleden

nee, in 1 keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.