BMW 3-Serie: spanningsregelaar

Bouwjaar: 1988

Hallo mensen!
Omdat mijn accu steeds leeg is heb ik de laadstroom van de dynamo maar gemeten, deze was aan de hoge kant: rond de 17Volt. Waarschijnlijk de spanningsregelaar stuk?! Nu vraag ik me af of dit bij de bmw e30 eenvoudig te vervangen is! Graag tips & adviezen!! Ook ben ik benieuwd wat zo'n onderdeel kost!
Alvast bedankt!

dupl-u-29693-5dd14a56a0782+Berg

Geplaatst door dupl-u-29693-5dd14a56a0782+Berg (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

hallo jogchum

een spannings regelaar krijg je in elke automaterialen zaak en kost tussen de ¤ 15,- en ¤ 25 ,-

deze is makkelijk te de/monteren omdat hij achterop de dynamo zit geschroeft,dit heeft overigens niet elke auto!

maar ik denk zelf dat als je spanningsregelaar defect is,je acculampje gaat branden en dat je accu niet meer (genoeg) bij doet laden.het kan tenslotte ook nog aan de dynamo zelf liggen!

ben benieuwd

succes

dupl-u-29693-5dd14a56a0782+Berg (0), 18 jaar geleden

HAllo Stefan,
bedankt voor je reactie! De prijs valt me mee, ik hoop dat het inderdaad de regelaar is. De accu wordt met een te hoge spanning geladen maar laad dus nog wel degelijk, de lege accu kwam denk ik door een lekstroom, heb inmiddels de radio eruit. Een te hoge spanning zou toch ook aan de spanningsregelaar kunnen liggen?

stefan84 (0), 18 jaar geleden

dat zou inderdaad ook kunnen!maar je kan deze er beter even af draaien,2 schroefjes.en even kijken hoe het ervoor staat ermee!

had dat ook eens gehad bij een Vw met een accu die 16.0 V bij deed laden!als ik daarmee eens wat langer moest starten,bv door de kou,dan had de accu in het begin veel daar om te starten maar na een paar keer proberen was hij zo leeg!ik denk dat dit gekomen was door die te hoge laadspanning zodat deze inwendig iets mankeerde!

succes

dupl-u-29693-5dd14a56a0782+Berg (0), 18 jaar geleden

Nieuwe spanningsregelaar gehaald. Origineel Bosch kost ¤35,- heb dus maar een white label gehaald voor ¤15,- Omdat ik er slecht bij kon heb ik de dynamo eruit moeten halen... Doorgemeten en jawel: nu netjes 14volt. Hoop dat ik mijn accu niet beschadigd heb door te hoge laadspanning, maar vooralsnog lijkt dit wel mee te vallen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.