BMW 5-Serie: Standkachel vrijschakelen of activeren van een BMW e39 530d

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3l 6 cil

Hallo allemaal,

Sinds een week ben ik de trotse eigenaar van een hele mooie BMW e39 530d touring automaat met allerlei 'toeters en bellen', en dat bevalt uitstekend! Alleen zou het nog beter bevallen als ik m'n standkachel zou kunnen bedienen via het scherm van de boordcomputer (en navigatie enzo). Echter kan dat op dit moment helaas niet. De enige optie is standventilatie, maar dat is geen standkachel helaas..

Nu heb ik me al een beetje ingelezen in dit forum en andere fora, en als ik het goed begrijp zijn de 6cil diesels e39 van na de facelift standaard voorzien van een webasto standkachel (de mijne heeft ook de sticker ervan onder de motorkap zitten) alleen kun je ze lang niet allemaal activeren via de boordcomputer. Ook heb ik gelezen dat het een heel eenvoudig klusje zou moeten zijn om dit wel te regelen. Een BMW dealer/specialist zou dit gemakkelijk via de testkast/software kunnen regelen, alleen zijn ze er niet zo happig op om dit te doen.

Eigenlijk is een van de weinige dingen die ik niet terug kan vinden op diverse fora: waar vind je iemand die dit wel voor je kan regelen? Kan iemand mij hierbij helpen? Kent iemand toevallig een BMW specialist die de standkachel kan 'vrijschakelen' zodat deze via de boordcomputer te activeren is? Je zou me hiermee enorm helpen!

Alvast erg bedankt!

Met vriendelijke groet,

Sander van der Meulen

Sanmeu

Geplaatst door Sanmeu (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Heb je al bij bmw bij jou in de buurt hiernaar geinformeerd of ze het willen doen ?

Sanmeu (0), 10 jaar geleden

Ik heb dit nagevraagd bij de BMW specialist hier in de buurt. Echter die beweert dat hij het niet kan doen. Terwijl ik denk dat het wel kan. Bij een dealer heb ik het nog niet geprobeerd.

svaleras (100), 10 jaar geleden

Hoi,

Het vrijschakelen kan zeker, heb ik bij mijn vorige auto, ook een bmw 530d, e39 van bj1999 laten doen. In Nederland konden/wouden ze het niet. Omdat ik vlak naast Duitsland woon, ben ik daar naar de eerste de beste dealer gereden, en was in 15 minuten geklaard. Toendertijd 35 euro betaald.

Sanmeu (0), 10 jaar geleden

Hi svaleras, tnx voor je reply. Goed te horen dat het kan, het kan ook bijna niet anders. Ik wacht nog even af of iemand een goede suggestie heeft om dit te laten doen in NL. Maar als dat niks wordt, zal ik de bmw eens z'n thuisland laten zien:)

Ik laat me graag door andere forumgebruikers ook informeren over de NL mogelijkheden!

svaleras (100), 10 jaar geleden

Hoogstwaarschijnlijk zullen ze je vertellen dat dit vrijschakelen niet zomaar kan, en dat je een extra kabelboompje moet aanleggen t.w.v. +/- €150,-...hebben ze mij destijds verteld. Maar ook ik had op een (Duits) forum gelezen dat dat helemaal niet nodig is, en dat je het gewoon vrijschakelen kunt. Dus dan weet je ervan :-)
Ik hoop in ieder geval dat je iemand vindt in NL die het voor je regelt. Laat horen of het gelukt is iig.

Einstein Brain (0) PRO, 10 jaar geleden

Gewoon na inbouw standverwarming laten coderen bij BMW dealer of iemand met een Autologic diagnosecomputer, en dan zou het moeten werken .

Sanmeu (0), 10 jaar geleden

Iemand dan suggesties voor een welwillende BMW dealer of partij met Autologic diagnosecomputer? Mag ook in een persoonlijk bericht natuurlijk.

Sanmeu (0), 10 jaar geleden

Vandaag naar een ecu specialist geweest in Lijnden, op aangeven van een bmw specialist in Amsterdam. Volgens horen zeggen staat die ecu specialist erg goed aangeschreven. Hij heeft mijn auto uitgelezen en de auto gecodeerd voor de standkachel, maar jammer genoeg kan ik nog steeds niet de standkachel via de boordcomputer bedienen. Volgens hem heeft het ermee te maken dat de 'aansturing voor de standkachel' op een of andere manier mist bij mijn auto. Hij kon me er helaas niet verder mee helpen.

Iemand een idee?

Einstein Brain (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik heb er nochtans zelf al een aantal gecodeerd, was wel met originele BMW DIS computer. Probeer eens bij een BMW dealer.

Sanmeu (0), 10 jaar geleden

Nog steeds eigenlijk niks gevonden. Via via contact gezocht met een bevriende BMW dealer, die vervolgens met een optielijst komt waarop stond dat mijn auto geen standkachel heeft. Nee... zover was ik inmiddels ook al. Niet voor niets natuurlijk dat ik op een alternatieve manier die Webasto probeer te activeren. Volgens die dealer is het alleen mogelijk als je zo'n afstandsbediening voor de standkachel erbij hebt en dat het hele verhaal aan de hand daarvan geprogrammeerd wordt. Maar ja, aangezien ik nu geen standkachel heb, kan hij 'm niet voor me bestellen. Kortom, volgens die dealer gaat het hele verhaal over.

Ik weiger toch eigenlijk te geloven dat het niet kan, en zoek dus vrolijk door. En ik houd me nog steeds aanbevolen voor tips!

Einstein Brain (0) PRO, 10 jaar geleden

Wil die bevriende BMW dealer hem niet aan zijn DIS computer hangen en bij na inbouw " standverwarming " coderen ? Kan je laatste 7 karakters eens laten weten ?

Sanmeu (0), 10 jaar geleden

De laatste 7 karakters zijn G047210. Heb je hier genoeg aan om eea te achterhalen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.