BMW 7-Serie: Startprobleem bij warme motor en warm weer

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2ltr turbo

Hallo allemaal,

Ik heb een Bmw 745i uit 1983 (E23) en daar mee heb ik een vreemd startprobleem.
Hij start altijd goed, behalve als de motor warm is, of dit nou komt door het rijden of doordat hij in de zon staat, maakt niet uit.
In februari een beurt gehad en startmotor gereviseerd, ging een tijdje goed, en toen na een lange rit, bij de benzine pomp, weer niets!
Anwb erbij, de man was gelukkig een hobbiest, dus heeft alles doorgespit, maar alles was helemaal oke.
Toen heeft hij een kabeltje bevestigd aan de startmotor, zodat ik de auto rechtstreeks kan starten op de accu zeg maar, dus om het contact slot heen. Dus de auto op contact en even dat kabeltje op de accu zetten, en hij start weer als een zonnetje. De anwb man vertelde dat de contactdoos achter het slot niet goed was en vervangen moest worden.
Zo gezegd, zo gedaan, bij de Bmw dealer zo`n contactdoos opgehaald en erin gezet, en je raad het al, bij de eerste beste lange rit of hete dag, niet starten!
De auto start verder altijd perfect, ook al moet dit dus af en toe met dat kabeltje, wat we er gelukkig aan hebben laten zitten.

Misschien handig ter info, de bmw rijdt op lpg en benzine, en start altijd op benzine en schakelt automatisch over op lpg bij 2000 toeren.

Dus mensen, ik hoop dat een van jullie dit al eens eerder is tegengekomen en een oplossing heeft.

Groetjes Evelien

evelien1205

Geplaatst door evelien1205 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hedebo (0), 14 jaar geleden

kijk eens op bmwfan.nl voor je Bmw 745i uit 1983 (E23)
wel even registreren net als hier.
mvg Hendrik

CeesBMW (0), 14 jaar geleden

Evelien, een bekend probleem bij de e23. Het heeft te maken met het spanningsverlies door de draad welke het startrelais op de startmotor aanstuurt. Ik heb diverse met dit probleem al voorbij zien komen. Het vervangen van de draad is de oplossing, dit kan ook eventueel met een extra draad opgelost (zoals de ANWB ook heeft gedaan)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.