BMW 2-serie Coupé 2017: Stationair hoog schommelend/wisselend toerental

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: B38B15A, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 100

Beste Forumleden,

Het stationaire toerental van mijn BMW loopt op naar 1300 a 1400 toeren, en zakt dan weer terug naar 800 toeren (dit lijkt me ook al beetje hoog), gaat dan op en neer (niet dansend), vooral bij warme motor lijkt het of is mij opgevallen, hierdoor is wegrijden en inschakelen met automaat grof en lijkt me ook niet goed voor de automaat. Weten jullie wat dit eventueel zou kunnen zijn, geen storingen af te lezen op het dashbord.

Herman V

Geplaatst door Herman V (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 2-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 2 jaar geleden

Oké dan uit laten lezen met goede uitleesapparatuur, kan van alles zijn , valse lucht , gasklephuis enz.

    Hoi Kaleido, bedankt voor je reactie, ik heb hem zelf uitgelezen, niet te dure apparatuur, daar kwam uit dat het gasmengsel te arm was, maar ga hem nog bij de daeler uit laten lezen, gasklephuis mogelijk vervuild, beetje raar dat ook de toerenteller verspringt, motor gaat ook wel harder lopen maar toeren teller maar loopt niet op maar springt soms omhoog naar 1400 toeren. - Herman V (0), 2 jaar geleden

TaurusNL (0), 2 jaar geleden

ik zou beginnen met het gasklephuis schoon te maken. kan je zelf doen. als je op youtube zoekt op: clean throttle body vind je genoeg filmpjes. Daarna de eerste 4 dagen netjes rijden (maar dat doe je natuurlijk altijd eigenlijk al) (er van uitgaande dat je elke dag rijdt) en dan zou ie zichzelf weer ingeleerd moeten hebben. Gedurende die 4 dagen zal ie waarschijnlijk onregelmatig lopen, dat hoort bij het inleren.

Herman V (0), 2 jaar geleden

Hoi Taurus, bedankt voor je reactie en tips, gasklephuis ga ik eerst onderzoeken, laat hem ook nog uitlezen bij de dealer met goede aparatuur, vreemd was ook dat toerenteller soms verspringt, mogelijk iets electronisch, motortoerental loopt ook wel op dan en uitgelezen met wel goed apparaat maar niet zoals bij dealer, daar kwam uit dat het gasmengsel te arm was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 2-serie of stel zelf een nieuwe vraag.