BMW 3-Serie: Stijgend olie niveau

Bouwjaar: 1997

Het olie niveau van onze BMW 316i, 1997 km.st. 140.000, was enorm gestegen, ik heb er 2,5 liter uitgehaald en toen was het peil weer normaal. De olie was erg dun en ik heb er bij de garage nieuwe in laten doen. Zij konden geen benzine ruiken in de olie en water zat er ook niet in. De auto verbruikt geen water en de koppakking is onlangs vernieuwd. Kan ik op een simpele manier controleren of er benzine in de olie zit en zoja hoe ? Als er benzine in de olie komt wat zou dan de oorzaak kunnen zijn of waar moet ik eerst gaan zoeken ? De auto loopt overigens mooi en start goed.

ReMo9450

Geplaatst door ReMo9450 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij het vervangen van de koppakking is de olie dan ververst???

ReMo9450 (0), 18 jaar geleden

Daar ben ik wel van uit gegaan, ze hebben dit gedaan bij het bedrijf waar ik hem gekocht heb. Onderhoud laat ik elders doen. Vlak na de reparatie stond hij een cm. boven het streepje. Bij mijn garage zeiden ze dat dit niet echt kwaad kon. Maar een paar weken later stond hij boven de peilstok, toen heb ik er dus twee en halve liter uitgehaald. Volgende dag toch maar laten verversen. Dus nu maar in de gaten houden.

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad, iedere week eens controleren, de inhoud bedraagt met filter 4 liter olie.
Koelvloeistof bij koude motor controleren, staat duidelijk vermeld.
Hou mij op de hoogte van de situatie en veel succes met de wagen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.