BMW 5-Serie: stilvallen tijdens rijden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525 tds

hallo ,ik ben hier aan een 525DS bj 1997 bezig waarbij tijdens het rijden plots het voorgloeilampje begingt te branden waarna de motor begingt te stotteren en stilvalt,,daarna start hij terug gewoon maar na enkele kilometers gebeurt het terug.uitlezen geeft gloeiduur en naald verplaatsing sensor.komt dit probleem bij iemand bekend voor?alvast bedankt

Van11714

Geplaatst door Van11714 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

bmwf1 (0) PRO, 17 jaar geleden

hoe vol zit de tank?

Van11714 (0) PRO, 17 jaar geleden

ongeveer een kwart,pomp in tank is reeds vervangen en er is ook een diesellek in de buurt van de inspuitpomp.grt gert

bmwf1 (0) PRO, 17 jaar geleden

Filter ook al vervangen? probleem lijkt op brandstof tekort in de leidingen of toch de verstuiver van de 4e cilinder defect.(met het draadje)

multiny (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb zojuist een gelijkaardig probleem opgelost. Viel ook stil. Zekering 14 (5a) (motormanagement) sprong zelfs Bij deze 525td zat de flexibele stekker los. (als je de draad volgt van de 4de injector zie je een flexibele stekker zitten onder de kolector. (zwarte afdekplaat die vastzit met 4 inbusboutjes verwijderen) Deze leek visueel goed te zitten maar in werkelijk kon je hem verder induwen.(maakte dus slecht kontakt) Tevens ondekte ik een klein diesellek aan de dieselpomp (waar de doorschijnende dieselleiding op het koppelstuk zit aan de dieselpomp.

Van11714 (0) PRO, 17 jaar geleden

hartelijk dank voor uw advies.wagen is intussen verkocht voor export.groetjes gerrit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.