BMW 3-Serie: Storing in electrisch raam bij sluiten protier 328I E36

Brandstof: Benzine, Motorcode: 328

Wij rijden een E36 Coupe, waarneer je bij deze auto het protier opent zakt het raam automatisch een klein stukje naar beneden, bij het sluiten van de deur gaat het raam vanzelf weer geheel omhoog.
Nu gaat het raam bij het openen van het portier wel altijd het stukje naar beneden echter bij het sluiten doet hij het slechts een op de vier keer.
De auto heeft langere periode in een zeer stoffige omgeving gestaan waardoor ik zelf denk aan een stoffig contact in de deur!? Weet iemand of het nut heeft inwendig in de deur te kijken en eventuele aanwezige contacten te behandelen met bv contactspray?

Alvast bedankt, groet,

Johann.

Clubfamily

Geplaatst door Clubfamily (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

rickgilze (0), 14 jaar geleden

waarschijnlijk is het inderdaad de 'microwswitch' die dusdanig vuil OF versleten zal zijn. zijn het zowel de bestuurder als de passagiersdeur? anders is het mischien de ZKE module zelf!

Clubfamily (0), 14 jaar geleden

Hoi Rick,

Nee het betreft alleen de bestuurderzijde, de passagiersdeur werkt goed.
Wel merk ik sinds vandaag dat het raam onder het rijden reageerd op hobbels en kuiltjes in de weg, raam gaat dan klein stukje open en meteen weer dicht ( alsof de deur wordt geopend ).
De ZKE? waar kan ik die vinden, zie hem niet terug in het boekje?

In ieder geval alvast bedankt.

Groet,

Johann.

rickgilze (0), 14 jaar geleden

ik denk dat je zke module naar behoren fuctioneert! Maar dat jou microwswitch van de deur defect is, waar deze exact zit weet ik niet,
je ziet m namelijk niet zitten!
Vermoedelijk achter de bekleding van de deur. Een gemiddelde techneut herkent m wel, dus dat gaat vast lukken denk ik ;)

Clubfamily (0), 14 jaar geleden

Hallo rick,

Ik ga eerdaags wel ff achter de bekleding kijken en zien wat ik tegenkom, wie weet heb ik mzzl en kan ik het probleem verhelpen.
In ieder geval bedankt voor je reactie!

Groet,

Johann.

rickgilze (0), 14 jaar geleden

mocht het je microswitch zijn kun je het beste een nieuwe bij je dichtbijzijnde BMW dealer bestellen, zal n paar euries kosten! Schoonspuiten met contact spray helpt of kort of niet!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Kijk eens waar de deur in het slot valt of daar geen klein schakelaartje te vinden is..dus in de slotvanger zelf.

Gr Stefan

e36320i (0), 14 jaar geleden

Ik zit momenteel met het zelfde probleem heb alles nagemeten schoongemaakt maar zonder resultaat nu heb ik achter mijn handschoenenkastje de ZKE module gevonden en denk dat daar het probleem zit als ik de groene stekker zie afbeelding een beetje loshaal of op en neer beweeg gaan mijn ramen ook raar doen stukje omhoog, stukje omlaag, soms doen ze helemaal niets meer. Komt het vaker voor dat deze modules defect raken tenminste het lijkt me dat het probleem hem daar in zit?

[url=http://img43.imageshack.us/i/zkemodule.j...][img]http://img43.imageshack.us/img43/7828/zk...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.