BMW Z3 2.8i: Stotter of soms afslaan/vermogensverlies na warm lopen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: M52 6 cylinder 2.8i

Zodra de motor vanaf koude start op normale temperatuur is gekomen (na ongeveer 10 minuten) voel ik een hik/stotter in de motor daarna loopt deze gewoon door.

In sommige gevallen heb ik op dat moment vermogensverlies of stopt de motor er helemaal mee (noodloop?). Je hoort dan een reutelend/ploffend geluid onder de auto vandaan komen (volgens mij dicht bij het motor compartiment).

Als ik dan opnieuw start kan ik probleemloos wegrijden en is er de rest van de rit niets aan de hand. Alleen vind ik ik dat de ventilator vaak aanslaat, maar of dat er iets mee te maken heeft? Temperatuurmeter blijft netjes in het midden staan.

Er zijn geen storingsmeldingen/foutcodes in het motormanagementsysteem.

Zowel een onfhankelijke garage als een BMW dealer ernaar laten kijken, beide kunnen ze m'n probleem niet oplossen. Voornamelijk omdat er geen storingsmeldingen/foutcodes zijn.

Inmiddels zijn vervangen de brandstofinjectiepomp, bougies, 2x de katalystor (binnen 1 jaar defect, gelukkig garantie), accu, einddemper.

Nu las ik op deze site diverse mogelijke oorzaken :

Defecte Nokkenassensor
Defecte Krukassensor
Defecte Labdasensor
Defecte Luchtmassameter
Defecte Bobine (kap) (nu denk ik niet dat die er in zit ;)

Voordat ik iets of alles laat vervangen, zijn er hints? En kan de katalysator hierdoor defect zijn geraakt?

Simca1999

Geplaatst door Simca1999 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW Z3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Lowbmwdriver (0), 16 jaar geleden

is de katalisator origineel van BMW?

mijn pa (320i coupe) heeft in 1.5 jaar 3 kat's geplaatst en 4 einddempers tot hij er ene plaatste van BMW zelf gelukkig ook allemaal in garantie. elke keer hij kapot was hoorde je ook een plof en vermogenverlies. na die plof reden we ook gewoon terug verder zonder problemen maar je merkte wel dat er iets los was in de uitlaat zelf.hij had toen piratestukken zitten van bij een midas verdeler.
we hebben alles van BMW zelf genomen en hij loopt vlekkeloos. mss helpt dit een handje.


grtz

Lowbmwdriver (0), 16 jaar geleden

mss helpt dit ook

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW Z3 of stel zelf een nieuwe vraag.