BMW 3-serie 2011: Stroom valt weg

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: N43B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Ik heb sinds 2 jaar een BMW 318I, nu doet zich het volgende voor;
Na het starten en weg rijden als ik dan de auto ergens parkeer en uitzet, dan valt de stroom weg. Auto reageert dan nergens meer op, maar laat ik hem een kwartier tot 20 minuten staan dan reageert hij weer en staat de stroom er weer op.
Auto is hiervoor ook al uitgelezen ( door een BMW specialist) maar daar kwam niets uit

Hoop dat iemand mij kan helpen?

Frits

F1960

Geplaatst door F1960 (0) , lid sinds 11 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mod64 (15) PRO, 11 maanden geleden

Wat werkt er allemaal niet meer als je zegt “ de stroom valt weg “
Er is altijd een constante plus ergens (+30 klem);
Er is een een plus die geschakeld wordt (+15 klem).
Als je een trekhaak hebt, meet dan eens op die klemmen.

Als de +30 uitvalt lijkt me dat hoogst onveilig. Kan me wel voorstellen dat een +15relais hapert…

    Stroom valt pas weg als ik de auto uitzet, en dan valt alle stroom weg. dus auto is niet te openen, sleutel reageert niet meer en starten uiteraard ook niet. dan na +/- 15a20min staat de stroom er weer op en kan ik starten en weg rijden alsof er niets aan de hand was. - F1960 (0), 11 maanden geleden

Siem Bijman (295) PRO, 11 maanden geleden

Hoe is je accu? ALs die er al een paar jaar in zit kan daar inwendig een probleem bij zijn. Anders daar eerst een nieuwe in zetten.
Verder kan er nog een breuk/slechte verbinding in de massa of pluskabel (accupool bv) zijn. Al lijkt het me dat je dan ook onder het rijden problemen moet krijgen.

    Onder het rijden geen enkel probleem, doet zich alleen voor als ik de auto uitzet. verder als de auto rijdt doet ie het prima. - F1960 (0), 11 maanden geleden
    Zelf denk ik niet de accu, want er is al is een lader aangehangen tijdens deze storing maar kreeg ook geen stroom. - F1960 (0), 11 maanden geleden

Siem Bijman (295) PRO, 11 maanden geleden

Bij de storing als die aanwezig is dan kun je de spanning meten tussen de accupolen. Bij een onderbreking zal een lader erop nl niet helpen.

Ehombie (65) PRO, 11 maanden geleden

Het heeft inderdaad alle schijn van een relais....
bij de DME zitten er een aantal meen ik. Stroomschema bemachtigen en vandaar uit verder kijken. e.a. evt simuleren met een fohn op te warmen.

F1960 (0), 11 maanden geleden

Nu valt mij op dat als ik zoals gisteren een heel eind heb gereden, 2 uur heen en 2 uur terug deze storing zich niet voordoet. Krijg zelf toch het vermoeden dat de accu de boosdoener is. want storingen deden zich voor bij ritjes van 5 a 10 minuten.

check

Beste antwoord, geplaatst door F1960 (0), 11 maanden geleden

Auto viel weer uit, ANWB erbij gehaald en wat bleek dat de rode + kabel van de zekeringkast soms geen contact maakt. schijnt een voorkomend probleem bij BMW te zijn. zal dus een modificatie uit laten voeren.

    klinkt ook aannemelijk. dacht dat het alleen bij 5 series was..

    Hier zit een soort (pyro)mechanisme vergelijkbaar als airbag dat bij een botsing de stroom van de accu doorbreekt in voertuig. - Ehombie (65) PRO, 11 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.