BMW 7-Serie: stroomverlies bmw 725tds

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5tds

hoi allen

wij zitten hier met een bmw 725tds uit 99(niet de facelift) die een stroomverlies heeft.we hebben aanvankelijk een stroomverlies van 0.90ampere(multimeter gemeten op stand 10a.)trek ik zekering 6 aan de voorkant uit zakt deze tot 0.2ampere.
deze zekering dient voor de binnenverlichting en de ruiteveger vloeistofpomp.
vervolgens de zekering terug ingestoken en aan de unit aan het handschoenkastje de roodblauwe draad doorgemeten die ook naar achter loopt in de kofferbak.ik meet geen massa.alle connectoren losgekoppeld maar steeds nog stroomverlies.
we wachten zeker een kwartiertje om onze meting uit te lezen ivm al die can lijnen.

vervolgens hebben we de roodblauwe draad onderbroken en er een universele kabel tussengezet maar hier ook weer steeds het zelfde resultaat.

wat ons ook nog opviel was de op de combi de aanduiding van de pinkers en grootlichten niet aangeeft.

wie kan ons helpen?

autohandel goco

Geplaatst door autohandel goco (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 10 jaar geleden

Wat zijn de achteraf ingebouwde componenten? begin daar eens.
Parrot/trekhaak/CD wisselaar/navi
Steek eens een proeflampje in de zekering plek en haal stuk voor stuk componenten los
succes

autohandel goco (0) PRO, 10 jaar geleden

hallo

we hebben het met de testlamp echter al geprobeerd en ook alle componenten ontkoppeld.het enige wat ik kan doen is aan de volledige uiterste rechtste stekker van de regelunit onder het handschoenkastje elke kabel afzonderlijk afkoppelen. ik vermoed dat de regelunit stuk is,dat deze zogezegd zorgt dat de auto wakker blijft.

Einstein Brain (0) PRO, 10 jaar geleden

De rood-violette draad die van zekering 6 komt, gaat alleen naar pin 10 van de grote zwarte stekker van de basismodule onder het handschoenkastje, en is de stroomvoorziening van de basismodule. Basismodule dient voor aansturing van wissers ,centrale vergrendeling. binnenverlichting, alarm, en servotronic. Heeft wagen aandrukregeling van de ruitenwissers ? Laatste 7 karakters van chassisnummer ?

autohandel goco (0) PRO, 10 jaar geleden

beste

klopt inderdaad,die loopt ook door naar achter rechts in de kofferbak.aandrukregeling heeft deze wagen mijn gedacht niet maar hier is alvast het chassisnummer:dk03334.alvast bedankt.

Einstein Brain (0) PRO, 10 jaar geleden

Ben je zeker dat het dezelfde rood-violette draad is die naar achter loopt ? want volgens mijn schema vertrekt hij aan zekering 6 en gaat alleen naar de basismodule. Juiste productiedatum is 19-5-98. Controleer ook eens als kofferdeksel dicht is, dat de verlichting in de koffer wel degelijk uitgaat.

autohandel goco (0) PRO, 8 jaar geleden

toppic mag gesloten worden na zoveel tijd waarvoor mijn excuses.het probleem lag hem in een can kabel van de zetelverstelling

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.