BMW 3-Serie: stuur schudt bij koude motor 40-60 kmph

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

Beste Allemaal,

Sinds drie maanden ben ik in het trotse bezit van een BMW 318i met 190K op te teller. Het is mijn eerste auto en ik ben er ontzettend tevreden mee! Echter, sinds een paar dagen merk ik dat als ik bij een koude motor ca. 40/60 kmp/h rijd het stuur begint te schokken. Je hoort en voelt hem dan om en om een halve centimeter naar links en rechts tikken.

Er zijn velen die soortgelijke problemen hebben gehad, het doet zich bij echter alleen voor bij een koude motor. Als ik een half uur aan het rijden ben heb ik nergens last van.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst dacht dat het door de sneeuw ondergrond kwam, aangezien dat niet vlak is. Maar ook over een vlakke weg heb ik er last van.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Groeten,

Peter

Geplaatst door

bmw318i99 (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Hallo Peter,

Aan sneeuw dacht ik eerst ook, had toevallig net hetzelfde, dus trillen van het stuur bij een bepaalde snelheid, bij thuis komst bleek er meer sneeuw dan band op de velg te zitten, even eraf gehaald en geen probleem meer, als ligt hier op plaatsen wel 40cm, erg extreem nu..

Ik zou anders eens langs een bandenboer rijden, laat daar de wielen en banden eens controleren of misschien balanceren.

Mocht dat allemaal in orde zijn, dan kun je de ophanging voor eens controleren op speling.

Gr Stefan

stefan84 0

13 jaar

Hallo Stefan,

Bedankt voor je snelle reactie! Misschien dat het toch de sneeuw geweest kan zijn, dat zou het ook verklaren dat het probleem na een half uur geheel verdwenen was. Voordat ik weg reed van mijn werk heb ik ook nog even vastgezeten in de sneeuw trouwens (met wat vriendelijke collega's de auto uit de sneeuw gekregen). Wellicht dat dat er voor zorgt dat er nog meer sneeuw op de banden komt.

In elk geval ga ik toch maar eens de banden en ophanging laten nakijken voor de zekerheid!

Nogmaal bedankt voor je tip!

Zijn er meer mensen die dit herkennen overigens?

bmw318i99 0

13 jaar

ik denk dat het probleem in de karkas van de banden zit als deze gebroken is dan heb je serieuze trilling op 40 a 50 per uur grt hou me op de hoogte grt nick

elise1 0

13 jaar

Beste Nick,

Bedankt voor je reactie. Het vreemde is dat het na deze bewuste dag niet meer is voorgekomen... Dus alleen die dag toen er zoveel sneeuw lag.

Zou het daar wellicht aan kunnen liggen?

Inmiddels heb ik zo'n 1000 km probleemloos kunnen rijden, geen enkele trilling meer.

bmw318i99 0

13 jaar

Met een scheur in het karkas is het niet te zeggen hoe en wanneer een wiel begint te schudden. Ligt helemaal aan wat voor scheur en op welke plek. Als je het maar 1 keer hebt gehad lijkt het mij logischer dat er iets in het wiel heeft gezetten zoals sneeuw dan dat de band kapot zou zijn.

gr Martin

GJBAutos 0
badge

13 jaar

Beste Martin,

Bedankt voor je reactie! Ik ben vorige week de APK nog zonder problemen doorgekomen (niet dat een APK heel veel zegt, ik weet het:))...

Ik hoop in elk geval dat dit het was. Ik heb die bewuste dag ook nog vast gezeten in de sneeuw, wellicht is die sneeuw helemaal op en tussen de banden gaan zitten wat deze trilling heeft veroorzaakt. Gelukkig is het probleem na mijn eerste post niet meer voorgekomen.

Groeten,

Peter

bmw318i99 0

13 jaar

mooi zo...bedankt voor de feedback

Hans4040 1010
badge vip badge

13 jaar

sorry voor de late reactie maar was even op vakantie ben blij dat het is opgelost maar dan weet je het voor int vervolg da je daar ook mag gaan zoeken, maar enkel wanneer hij het altijd doet
grt nick

elise1 0

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.