BMW 3-Serie: temperatuur meter e 36 in het rood

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Tijdens onze vakantie afgelopen week in Frankrijk liep de temperatuur meter in het rood, op het moment dat we stilstonden bij de 'peage' Ik dacht dat is logisch, want het is zeer warm en we zijn zwaar beladen. Echter op de terugweg was het bewolkt en het probleem deed zich weer voor. Volgens mij slaat de fan niet aan. Dus of de fan is kapot of de temperatuur sensor lijkt mij.

De fan schijn je te kunnen controleren, door de stekker eraf te halen en kontaktjes kort te sluiten, hij zoudan aan moeten slaan. Weet iemand waar die stekker zit? Ik kan zo op het oog geen stekker vinden.

Stel dat de fan kapot is, is deze zelf te vervangen, of is dat heel lastig?

peuchaud

Geplaatst door peuchaud (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Je hebt een viscovan zonder zender. Bekend BMW probleem, vervang de viscokoppeling en je probleem is over.

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Beste Paulmichiel,
>
> Bedankt voor je reactie, maar wat is een viscovan?, waar zit hij en hoe vervang ik hem? Zijn ze duur, of kan ik hem beter op de sloop gaan zoeken?
>
> Gr.
>
> Paul.

Het antwoord geef ik graag via Problemcar want dan heeft een ander er ook nog wat aan.

Viscokoppeling werkt met warmte, even simpel uitgelegd, als de radiator goed warm is dan voelt het bimetaal aan de koppeling dit aan. Hij geeft de ventilator dan minder slip met als gevolg dat hij gaat werken.

Nooit gebruikt kopen, kans is groot dan dat deze ook defect is.

Bij het vervangen zou ik de radiateur eruit halen en dan van voren de ventilator uitbouwen. De koppeling is de kern van de ventilator. Hoe dit precies bij BMW gaat weet ik niet precies. Gewoon goed kijken en schroeven....... Koop eerst de nieuwe dan zie je wat je eraf moet halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.