BMW 3-Serie: Temperatuurmeter Dashboard

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320D

Hallo,

Mijn vraag is waar het normaal is bij koud weer (ongeveer 4 a 9 graden boven nul) de tempmeter mag staan minimaal na 20 minutebn rijden. het betreft een BMW 320D aut uit 2003. Hij staat nu iets na het eerste streepje, of eigenlijk op het streepje voor het midden. is dit normaal? Ik vraag me af als het heel koud wat hij dan doet.

Groeten SCJ.

scj

Geplaatst door scj (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Ligt heel erg aan de rijstijl, ik probeer hem zelf zoveel mogelijk rond de 2000 toeren te houden. dus 30 in ze 2, 50 in ze 3 80 in ze 4 en 100 in ze 5.
Daarnaast kom ik met koude motor niet boven de 2200 toeren. Ik rijd dan ongeveer 35 / 45 min naar mijn werk, pas bij mijn werk aangekomen is hij echt warm.

Freude_am_Fahren (0), 16 jaar geleden

Haal de stekker van de temperatuurvoeler (1e of 2e (?) onder inlaat-spruitstuk) eens los en monteer deze opnieuw, voorzien van contactspray. Levert dit een verschil op (bij ongewijzigde rijstijl/ vergelijkbare buitentemperatuur) dan zat er wat corrosie op de stekker-verbinding.
De contactspray behandeling kan bij alle stekkerverbindingen (eerst accu los, voor men stekkers gaat loshalen) veel toekomstige elektrische problemen voorkomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.