BMW 3-Serie: tikken motor bij optrekken en af en toe flinke walm

Bouwjaar: 2002

Hallo

Ik heb sinds kort een 320d touring uit 2002, 110 kw > 150 pk. Het is een heerlijke stille en zuinige auto alleen bij het optrekken hoor ik een tikkend soort ratelend geluid. Dit is het ergst bij koudere motor. Het is anders dan het normale dieselgeluid. Het klinkt als een klep alleen heb ik het gevoel dat het een verstuiver is. Vooral in koude toestand laat de auto soms een vreselijke lichtblauwe walm achter. Warm rookt de auto praktisch constant bij accelereren. Of de auto zijn normale vermogen haalt weet ik niet, sloom is hij in mijn ogen niet. Ik hou bijv. makkelijk een 318i met 140 pk bij.

Ik neem trouwens aan dat het testen van de verstuivers nogal wat tijd kost, ze moeten toch gedemonteerd en afgeperst worden??

gevanje

Geplaatst door gevanje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

dealer kan een verstuivertest uitvoeren en daarbij hoeven de verstuivers niet gedemonteerd te worden. de waardes worden per verstuiver via de testkast keurig aangegeven.

gevanje (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reactie Arnold. Das dus weer een voordeel van alle electronica dat ze er niet uit hoeven.

gevanje (0), 18 jaar geleden

hallo,

nou het probleem is ontdekt; verstuivers waren o.k. echter de carterontluchting zat verstopt; tegenwoordig is het advies van bmw ze te vervangen bij iedere 90 dkm.; het 'tikken' had er echter niks mee te maken, is waarschijnlijk het uitlaatspruitstuk.

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

wij vervangen die filters elke inspectie II dus km's komen wel ongeveer overeen.

jordie (0), 18 jaar geleden

hallo

even een vraagje waar zit het filter van de carterontluchting

moet daarvoor het kleppendekesel eraf?

of kan je er zo bij


mvg jordie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.