BMW 3-Serie: tikkende vanos

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2

Hallo mensen vraagje bij mijn m3 komen zo nu en dan ratelende geluiden uit het motor gedeelte ben naar de bmw dealer geweest en deze hebben hem uitgelezen . alles bleek in orde het geratel zou van de vanos komen maar dat zou volgens hun geen probleem zijn ze zeiden precies zo : daar word je auto nog heel oud mee.
nu is mijn vraag klopt dat of loopt de auto hier ook slechter door etc etc de auto heeft 14000 gelopen en ik heb eigenlijk het gevoel dat hij niet de power heeft die hij eigenlijk moet hebben ,een vriend van mij heeft een 3 liter m3 en deze is veel pittiger ? weet iemand hier raad mee of heeft iemand al eens zo een probleem mee gemaakt

alvast bedankt mvg mischa

dupl-u-11229-5dd148ac5bc67+mischa

Geplaatst door dupl-u-11229-5dd148ac5bc67+mischa (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Srry, maar wat is een vanos?

dupl-u-11229-5dd148ac5bc67+mischa (0), 17 jaar geleden

volgens de garage zit deze aan de voorkant van het motorblok en regeld deze de nokkenassen of zoiets ik weet het ook niet precies ?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

zal wel een soort vervroeger zijn.

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Ohhhhh.....de variabele kleptiming.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

ja, en als dat dit niet/nauwelijks werkt, zal dat wel wat pk's kosten onderin ja.

cd occasions (0), 17 jaar geleden

Dit geratel is een klein foutje in de productie van het blok. Er is namelijk maar 1 ringetje over de as bij de vanos geplaatst en dat is nu gaan rammelen. In de nieuwere modellen zijn 2 ringen geplaatst over de as waardoor dit niet meer voor kan komen. Het is een zeer dure reparatie maar het kan absoluut geen kwaad. Even je radio wat harder zetten dus ;)

Succes.. Barry

stefan84 (0), 17 jaar geleden

een andere Vanos kost je al snel een euro of € 800,-

en om zo te blijven rijden zal ook niet echt prettig zijn..ook niet met de radio op 60..

Stefan

dupl-u-11229-5dd148ac5bc67+mischa (0), 17 jaar geleden

Hallo Hans en Stefan.Ja dat geratel kan inderedaad wel eens behoorlijk hard zijn en dan klinkt het buiten de auto natuurlijk nog erger.Ook heb ik het gevoel dat ik zo nu en dan heel wat pk's mis (als dat geluid er is ). ik ben bij bmw gaan na vragen en ze wisten mij te vertellen dat de vanos zo'n 1550 euro excl zou kosten. de reparatie zo'n 500 euro.Stefan jij komt ook uit limburg he ? Ik heb ook geen idee of er in limburg ergens een garage (buiten bmw) is die hier verstand van hebben.En waar zou ik die vanos goedkoper kunnen krijgen ?Volgens een kennis van me zou ik zelfs het blok kapot kunnen rijden klopt dat.
Alvast bedankt mvg mischa

stefan84 (0), 17 jaar geleden

nou mischa

ik weet niet of Franssen in spaubeek jou iets zegt ? die maken alleen maar voornamelijk Bmw's..en hebben ook veel gebruikte delen,misschien dat je daar eens kan vragen,of misschien eens even langsgaan,ze zouden je ook precies kunnen zeggen wat het is als ze het geluid ter plaatse kunnen horen..

echt heel goedkoop zijn ze ook niet,maar nog altijd een stuk voordeliger als bij de dealer..

Gr Stefan

dupl-u-11229-5dd148ac5bc67+mischa (0), 17 jaar geleden

Hallo Stefan ja Franssen in spauwbeek ken ik, ik zal daar eens gaan navragen alvast bedankt en ik laat je wel wat weten mvg Mischa

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.