BMW 3-Serie: Toerenteller slaat alleen uit bij gas geven...

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320i

Hallo ik heb pas een bmw 320i e30 cabrio type 2 gekocht en alles werkt perfect op de toerenteller na.Als ik de auto start dan loopt de motor maar de toerenteller blijft gewoon in de hoek liggen,als ik gas geef dan komt hij wel netjes uit de hoek,dus tijdens het rijden klopt volgens mij het toerental wel want ik herinner me nog van jaren geleden toen ik een e30 320i had dat de toerenteller en de km-teller zo'n beetje gelijk lopen met elkaar als je in de 5e versnelling op de snelweg rijdt,ik heb de tellers er al uit gehad en er staat op de toerenteller ook 'n stickertje van bmw met daarop 6 cil 4t want ik dacht dat er misschien een teller in zou zitten van een ander type motor maar dat is het dus denk ik niet,wie weet wat het zou kunnen zijn? zovast bedankt.gr Cees B.

Cees B

Geplaatst door Cees B (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Lowbmwdriver (0), 18 jaar geleden

ik het dit voorgehad met mijn benzinemeter doordat ik mijn tellers hed uitgehaald en er tegen had gezeten klopte mijn benzinemeter niet meer toen ik voltankte stond hij maar halfvol. als ik mijn contact afleg viel hij tot ver onder de nul.
ik heb handmatig dat metertje doorgedraaid en terug losgelaten enz... tot hij ongeveer terug op het niveau stond als hij vol of leeg is.
mss kun je dit ook proberen met de toerenteller.


ps, is de wijzerplaat zel van dit sportiefwit? of is ze standaard zwart?

als ze van dit sportief wit is kan het zijn dat ze deze op de oude hebben gekleefd en daardoor het korte gedeelte van de toerentellen blijft haperen en daardoor blijft hangen op 0.
als je gas geeft gaat hij dan is korte trekjes omhoog?



grtz

Cees B (0), 18 jaar geleden

De toerenteller gaat niet in korte trekjes omhoog,gewoon netjes zoals ie moet gaan,en ik had dat ook al gedacht dat ze eraan zouden hebben gezeten,effe "eiken" of hoe noem je dat,ik zou eigenlijk precies moeten weten hoeveel toeren een 320i maakt bij een snelheid van 120 km/h in z'n 5e versnelling,stel dat dat bv 3200 toeren is en bij mij geeft ie dan 2700 toeren dan moet ik denk ik gewoon de meter effe doordraaien tot het einde en dan effe door duwen,al is het wel "beun" natuurlijk,de bmw is helemaal origineel met de 14" bbs met "balonbanden" 195-65-14",maar ik heb natuurlijk geen instructieboekje waar dat in zou kunnen staan,hee bedankt in iedergeval.

Gr Cees.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Cees

ik kan je nu al vertellen dat als je dat doet je toerenteller helemaal naar de kl.... gaat!!

bespaar je de moeite en leen er beter ene van iemand anders,al is het maar om te testen maar met dat door draaien werkt n.l niet!

of je draaid hem 'kapot' of het metertje blijft ergens hangen als hij terug komt op 2000 toeren ofzo..

zou het niet doen..

heb het zelf wel al eens gedaan bij een benzine metertje,dat werkt wel maar niet zoals het hoort,had me toen beter de moeite en tijd kunnen besparen en meteen een andere gehaald hebben!ow ja,ik heb toen het 'mechanisme' ( stangetjes ) verstelt en niet aan de meter geklooit of doorgedraaid..

Stefan

Cees B (0), 18 jaar geleden

Ik zal eens effe op marktplaats kijken of er een losse toerenteller op staat,zo niet dan zal die er heus wel op komen in de loop van de tijd,zo heel erg is het ook niet natuurlijk maar het is wel netjes als de toerenteller doet wat ie moet doen,gaat goed komen en ik laat het wel weten als het opgelost is,bedankt in iedergeval.gr Cees.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.