BMW 3-Serie: Trillend onderstel bij hobbelige wegen / drempels

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318is

Mijn Bmw 318is coupe vertoont sinds enige tijd het probleem dat hij erg rommelt en trilt wanneer ik hard of zacht over een hobbelig wegdek rijd. Ik heb mij laten vertellen dat dit mogelijk verholpen kan worden door de rubbers te vervangen en /of de silent blocks te vervangen.

Iemand bekend met dit probleem en een gepaste oplossing?

Alvast bedankt.

Mvg,

GraafHBMW

Geplaatst door GraafHBMW (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Ja dat zou goed kunnen, controleer draagarm rubbers en ophanging van het onderstel achter eens, wat ook vaak voorkomt is dat het onderstel uit de carosserie scheurt, maar dan zou je het niet alleen bij hobbelige wegen en drempels voelen.

Gr Stefan

GraafHBMW (0), 13 jaar geleden

Ok bedankt voor je tips Stefan. Onderstel van carosserie scheuren dat klinkt vrij heftig, of valt dat wel mee? Ik heb overigens alleen een rammelend geluid als ik over hobbels rijd, normale strakke wegen heb ik geen problemen. Ik heb eind vorig jaar de fusseekogel links voor vervangen, nu zullen de rubbers inderdaad wel aan de beurt zijn, gezien er ook een lichte speling wanneer ik mijn rem indruk.

Gr, Henry

GraafHBMW (0), 13 jaar geleden

Ben bij de garage geweest. Mn monteur heeft de auto even op de brug gezet en liet mij ea. zien. Het waren de stabilisator balken die vervangen moesten worden voor, daarnaast was de linker schokbreker lek. Dus beide schokbrekers moesten ook vervangen worden voor. Na lang wikken en wegen toch ook besloten nieuwe veren er in te zetten. De auto is nu (prof) verlaagd. Omdat ik helaas ook veel stad rijd, is het niet confortable om die set er op te laten zitten. Al met al wel een dure grap weer. Maar ook dat is BMW rijden!

Gr, Henry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.