BMW 5-Serie: Trillingen in het stuur bij rijden en remmen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530

Beste Problemcar leden,

Ik rij sinds kort een BMW 5 serie executive touring ( 530D automaat uit 2001 ). Ik heb reeds ontzettend veel extra geld moeten uitgeven om het probleem met trillingen in het stuur en in de auto op te lossen. Het trillen en schudden treedt op bij nagenoeg alle snelheden onder de 120 km/u.
Met het intrappen van de rem, vooral bij hogere snelheden, lijkt het alsof ik een goedkoop apparaat van mijn vriendin in mijn handen heb waarvan de batterijen nodig vervangen moeten worden ;-). ( ja ja we blijven lachen )
Bij het remmen zijn de trillingen echt op z'n hevigst. Verder lichte trillingen in het stuur bij snelheden boven de 50 km/u en het worden heftiger naarmate de snelheden oplopen.
Na 110-120 km/u is de trilling weg...

Hieronder een korte samenvatting van wat er allemaal vervangen is.

Remmenschijven voor
Remblokken voor
Rem naven voor
Nieuwe banden ( hagelnieuwe Bridgestones, geadviseerd door Henze autobanden. De velgen zijn overigens origineel LM van BMW 15 inch en zaten al onder de auto toen hij nieuw werd aangeschaft )
Draagarm rubbers
Trekstang L/Z vervangen
Reactie armen voor vervangen
Motor steunen vervangen
Silent-bloc van versnellingsbakophanging vervangen
Rubberlagers vervangen
Rubberlager bus vervangen
Uitlijnen/balanceren van de banden, los en op de auto etc etc

Daarnaast is er nog veel meer gedaan aan deze auto, maar daar ga ik jullie niet mee vermoeien want ik denk dat niet te maken heeft met het trillen van de auto ( waaronder het vervangen van de turbo )

Ik lees een aantal verhalen op deze site die sterk overeenkomen met het probleem wat ik nu nu heb met deze auto. ( trillen van stuur en auto bij snelheden)
Is het daadwerkelijk zo eenvoudig op te lossen met andere banden want ik word er knettergek van!! Welke zou ik dan kunnen aanschaffen?
De BMW dealer ( Kalfsbeek ) kan het niet op lossen, maar ik rij nu praktisch in een gloednieuwe BMW 5 touring, alleen dan in het modelletje hiervoor. ( dat dan weer wel )

Please Help....

gr,

Stephan

Stephanvanput

Geplaatst door Stephanvanput (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo stephan.

Ben je er zeker van dat je velgen geen hoogte slag vertonen? Heb je misschien al geprobeerd om de velgen van voor naar achteren te leggen?

sinterklaas (0), 14 jaar geleden

lijkt op een velgenprobleem, schrijft bmw geen 225/55WR16 voor, voor dit type auto ?????

Stephanvanput (0), 14 jaar geleden

Hallo Bas en Sinterklaas,

Ik heb de velgen laten controleren en bleek niet in de velgen te zitten.. Deze week wordt de auto opgehaald en gaan er andere velgen en banden onder..
Ben erg benieuwd naar hoe hij dan rijdt.
Ik las uit een eerdere topic dat misschien daar het probleem ligt. Dat dit type bmw het beste presteert met michelin banden. Hebben jullie hier zelf ook ervaringen mee?
Bij BMW zelf gaven ze aan dat ze het "jammer" vonden dat ik er geen originele Michelin banden onder had laten zetten. Nu ben ik zelf ook een commerciele jongen en begrijp hun opmerking dan ook haha..

Ik kan me alleen niet voorstellen dat het merk banden die je onder dit type auto plaatst zoveel zal gaan schelen..

Ik hou jullie op de hoogte..

groeten,
Stephan

ps; ontzettend bedankt voor jullie reacties, alle kennis is mooi meegenomen!

mmcars (0) PRO, 14 jaar geleden

geen stuurkogel kapot? lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat ik zo een probleem niet kan vinden je mag hem brengen als ik het niet vind kies ik een ander beroep groetjes mm cars oss

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=mmcars]geen stuurkogel kapot? lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat ik zo een probleem niet kan vinden je mag hem brengen als ik het niet vind kies ik een ander beroep groetjes mm cars oss[/quote]
Je bent wel zeker van je zaak..

Pas maar op,dalijk kost het je een kratje bier,of nog erger,de kop..

mmcars (0) PRO, 14 jaar geleden

breng hem maar als ik het niet vind kost het niks

svaleras (100), 14 jaar geleden

Dat trillen met remmen duidt toch op de schijven + blokken zo lijkt mij. Hoe lang is het geleden dat deze vervangen zijn?

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Die heeft die allang vervangen (lezen)

svaleras (100), 14 jaar geleden

Bas...ik heb het gelezen, de vraag was dan ook hoelang geleden ( lezen )!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.